Moeder Maimuna

Rolmodel voor al haar kinderen

SOS Moeder Maimuna Tanzania
SOS Moeder Maimuna uitTanzania

SOS moeder Maimuna is er trots op dat al haar kinderen goed zijn terechtgekomen. Ze wijt dit aan het feit dat zij hen heeft geleerd nooit op te geven. Maimuna: “Een aantal van mijn kinderen werkt in het onderwijs, de rest werkt in het bedrijfsleven.” Rose, één van haar (volwassen) kinderen: “Mama Maimuna heeft ons altijd gestimuleerd ons best te doen op school. Onderwijs vond en vindt ze heel belangrijk. Dat is ook vast de reden dat veel van haar kinderen in het onderwijs werken.” Zelf jongleerde Maimuna vroeger tussen de zorg voor haar kinderen en het runnen van haar eigen zakelijke activiteiten. Daarmee heeft ze veel van haar kinderen die nu in bedrijfsleven werken, geïnspireerd.

Maimuna realiseert zich dat ieder kind anders is en dus ook anders moet worden begeleid om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zo zag Maimuna al vroeg dat Rose een passie had voor geneeskunde. Ze schreef haar in voor verschillende voorlichtingsprogramma’s op het gebied van geneeskunde om meer over dit vak te weten te komen. Het feit dat haar moeder haar steunde in haar keuze, gaf Rose het vertrouwen om hard te werken. Maimuna: “Kinderen moeten zich veilig en geliefd voelen om hun eigen keuzes te maken. Inmiddels heeft Rose een graad in geneeskunde gehaald aan de Universiteit van Kaapstad”.

Corona

Hoe succesvol de kinderen ook zijn, helaas kunnen bepaalde gebeurtenissen in het leven altijd roet in het eten gooien. Door de coronapandemie verloren drie van Maimuna’s kinderen hun baan in de toerisme- en horecasector. Maimuna kwam hen opnieuw te hulp. Ze gaf hen weer een onderkomen in haar huis tot ze weer voor zichzelf kunnen zorgen. Maimuna: “Daar hoefde ik niet zo lang over na te denken. Bij tegenslagen heb je de warmte en zorg van een familie nodig. Ongeacht je leeftijd.”

Wil jij net als SOS moeder Maimuna zorgen dat kinderen opgroeien in een liefdevolle familie? Help mee!

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.