Josephine kan nu ook in moeilijke tijden voor haar kinderen zorgen

Josephine (42) is weduwe en moeder van vier kinderen: twee jongens en twee meisjes. Samen wonen ze in Tema Newtown, Ghana. Omdat Josephine na het overlijden van haar man geen werk had, en niet in staat was om goed voor haar kinderen te zorgen, werd ze opgenomen in het familieversterkend programma van SOS Kinderdorpen.

Tijdens ons eerste bezoek aan Josephine, vertelde ze uitgebreid over haar situatie: ”Na de dood van mijn man heeft SOS Kinderdorpen mij ondersteund. Samen maakten we een businessplan en werd er een winkelruimte op de Abomosu markt geregeld. Dankzij financiële ondersteuning kon ik mijn eerste voorraad aan basislevensmiddelen inslaan. Door mijn winkel kreeg ik weer een inkomen en kon ik zelfstandig voor mijn kinderen zorgen. Ook mocht ik een klantenservicetraining en een cursus ouderschap volgen, en werd mij geleerd hoe te sparen.”

Impact stijgende prijzen op Josephine’s familie

De stijgende prijzen van goederen en diensten hebben een grote impact op het dagelijks leven van inwoners van Ghana en de programma’s van SOS Kinderdorpen in het land, zegt de directeur van SOS Ghana, Alexander Kekula. ‘’Voorheen kostte een brood 5 cedi, nu is dat meer dan 20 cedi. Door de inflatie gaat ook de kwaliteit van onze programma’s achteruit. Door de inflatie kunnen niet alle activiteiten voor onze doelgroep doorgaan. We hebben minder middelen, waardoor het lastig is om alle beloftes na te komen.’’

Wil jij families zoals die van Josephine ondersteunen met structurele hulp? Doneer dan nu. Daarmee geef je een familie de hulp op maat die ze nu het hardst nodig hebben, zoals voedsel, onderwijs, hygiëne artikelen of medische zorg.

Josephine vertelt hoe de stijgende prijzen effect hebben op haar gezin: ”Ondanks dat we het niet makkelijk hebben, dank ik God dat mijn kinderen en ik gezond zijn. Op financieel gebied is het een uitdaging voor mij en mijn familie. Mijn winkel lijdt onder de huidige economische situatie. Mijn klanten hebben het moeilijk nu de prijzen blijven stijgen. Door de hoge prijzen op de markt kunnen zij hun basislevensmiddelen niet meer betalen. Omdat ik mijn vaste klanten graag wil helpen, kunnen ze bij mij producten op krediet kopen.”

”Dankzij de cursus uit het familieversterkend programma van SOS Kinderdorpen, heb ik niet alleen mijn bedrijf kunnen opbouwen, ook is mijn familie nu veel sterker.”

Josephine

”De cursus over sparen in het familieversterkend programma van SOS Kinderdorpen heeft mij geholpen. Toen ik mijn bedrijf startte, begon ik met sparen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een spaarpotje heb voor mindere tijden. Ik heb ook geleerd hoe ik een goede relatie met mijn klanten kan opbouwen. Dankzij de cursus uit het familieversterkend programma van SOS Kinderdorpen, heb ik niet alleen mijn bedrijf kunnen opbouwen, ook is mijn familie nu veel sterker.”

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.