Moeder Lydia

SOS Moeder Lydia Eswatini
SOS Moeder Lydia uit Swaziland

leeft om kinderen op weg te helpen

Lydia was één van de eerste SOS moeders in het kinderdorp Nhlangano in Swaziland toen het in 2001 werd geopend. In de loop der jaren heeft ze twintig kinderen en jongeren opgevoed.

“Kinderen zijn een geschenk voor mij. Het is mijn passie en mijn taak om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken. De meeste kinderen die in mijn gezin komen zijn niet liefdevol opgevoed binnen de warmte van een familie. Ik laat ze ervaren dat er veel van ze gehouden wordt en dat ze er echt toe doen,” zegt ze.

Veel kinderen en jongeren die ze heeft opgevoed, zijn nu zelfstandig. Zo heeft één van haar kinderen na een universitaire opleiding, een baan als leraar gekregen. “Doordat hij nu een aardig salaris had, kon hij geld doneren aan het dorp waar hij zelf was opgegroeid”, zegt Lydia trots. “Ik leef om mijn kinderen te helpen hun weg in de wereld te vinden. Ik ben het gelukkigst als ik zie dat ze hun pijnlijke verleden overwinnen, leren van zichzelf te houden en zelfvertrouwen opbouwen.”

Dat het opvoeden en verzorgen van kinderen niet altijd even goed gaat als je wenst, weet Lydia als geen ander. Zo verzorgde ze twee jaar lang één van haar kinderen dat ernstig ziek was totdat het overleed. “Een hele intensieve periode die uiteindelijk zeer verdrietig eindigde.”

De coronapandemie vereist van iedereen de nodige aanpassingen en zo ook voor Lydia. “De kinderen konden een lange tijd niet naar school en niet het kinderdorp uit waardoor verveling optrad. Ik heb toen met een grote groep kinderen de groentetuin verzorgt. Leerzaam en leuk. De mondkapjes die wij gedoneerd kregen, vermaakte ik naar een kindermaat zodat alle kinderen in het kinderdorp bedekt en beschermd konden bewegen.”

Wil jij net als SOS moeder Lydia zorgen dat kinderen opgroeien in een liefdevolle familie? Help mee!

Geef kinderen een liefdevol thuis

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.