Moeder Dina

SOS moeder Dina Peru
SOS moeder Dina uit Peru

Moeder der moeders

Dina heeft zich in haar jaren als SOS moeder in het SOS Kinderdorp in Ayacucho, Peru, ontwikkeld als moeder der moeders. In dit kinderdorp is ze een mentor voor andere zorgverleners, deelt ze haar ervaring, geeft hen steun en zelfvertrouwen.

Dina zet zich met hart en ziel in voor kinderen en jongeren die zij onder haar hoede heeft. Uiteraard was dit soms een uitdaging. Vooral bij de kinderen die kampten met trauma’s en gedragsproblemen. Maar, met geduld, liefde en toewijding heeft ze deze kinderen een stabiel thuis kunnen geven. Dina: “Door mijn ervaring, ik heb inmiddels dertig kinderen opgevoed, zie ik snel hoe een kind in elkaar zit. Goed kijken en luisteren is zo belangrijk. Op die manier leer ik hun gevoelens en behoeften kennen en win ik hun vertrouwen. Op die manier kan ik ze echt bereiken en ervoor zorgen dat hun houding en gedrag op een positieve manier verandert.” En deze kinderen vergeten haar niet: vandaag de dag is ze nog steeds in contact met velen van hen. Zij erkennen dat Dina’s steun de sleutel was om uitdagingen te overwinnen.

In het zonnetje

Eén van die kinderen is een jongen die vroeger nogal dwars was, maar onlangs zijn droom zag uitkomen, hij werd politieagent. Toen hij zijn eerste salaris kreeg, nam hij Dina mee uit lunchen en gaf haar een paar pantoffels cadeau. “Mama, voor mij ben je mijn echte moeder,” zei hij. “Je was er om me te steunen, zelfs als ik me niet goed gedroeg. Je hebt altijd veel geduld met me gehad en daar ben ik erg dankbaar voor. Daarom wil ik je graag van mijn eerste salaris in het zonnetje zetten. Bedankt voor alles wat je me gegeven hebt.”

Ontwikkelingen zoals deze zien, is voor Dina de kroon op haar inspanningen. “Om mijn kinderen te zien opbloeien, hen hun opleiding te zien afmaken en hun levensdoelen te zien bereiken… dat motiveert me elke dag weer.”

Wil jij net als moeder Dina zorgen dat kinderen opgroeien in een liefdevolle familie? Help mee!

Geef kinderen een liefdevol thuis

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.