Moeder Sylvette

Heelt met liefde en geduld

SOS Moeder Sylvette Frankrijk

SOS moeder Sylvette zorgt in het SOS kinderdorp in Carros in Frankrijk voor het welzijn van vele kinderen. Door haar ervaring en kennis, ziet ze als geen ander wat deze – vaak beschadigde kinderen – nodig hebben.

Vele kinderen waar Sylvette voor zorgt zijn getraumatiseerd. Met onvoorwaardelijke liefde, toewijding en geduld laat Sylvette hen weer lachen. “De liefde die we geven lost misschien niet alles op, maar verzacht zeker de pijn,” zegt ze.

Liefdevolle band

Dankzij Sylvettes zorg hebben verschillende kinderen een langdurig verblijf in psychiatrische instellingen kunnen voorkomen. Eén van hen, *Guillaume, kwam op vierjarige leeftijd met zijn jongere zusje naar het dorp. “Hij was een heel innemend kind dat veel aandacht nodig had,” vertelt Sylvette. Guillaume was agressief en had grote problemen op school, zozeer zelfs dat hij werd buitengesloten. “Zijn gedragsproblemen werden alleen maar erger naarmate hij ouder werd. Daardoor moest hij regelmatig in het ziekenhuis worden opgenomen.” Als Guillaume thuis was in het dorp, zorgde Sylvette voor hem. Ze gaf hem thuisonderwijs en hielp de andere kinderen om hem te accepteren. Zo kreeg het gezin een liefdevolle band en ontstond er een sfeer waarin er samen veel gelachen werd. En ook de twee getraumatiseerde broers die onlangs werden opgenomen in het kinderdorp liet zij met succes wennen aan hun nieuwe thuissituatie en aan de nieuwe omgangsvormen veroorzaakt door de pandemie.

Sylvette heeft zich inmiddels ontwikkeld tot expert op het gebied van geestelijke gezondheid en welzijn van kinderen. Zij deelt haar kennis met andere zorgverleners om de zorg voor alle kinderen in het kinderdorp te verbeteren.

*namen zijn veranderd om privacyredenen

Wil jij net als SOS moeder Sylvette zorgen dat kinderen opgroeien in een sterke familie? Help mee!

Geef kinderen een liefdevol thuis

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.