Moeder Sylvette

Heelt met liefde en geduld

SOS Moeder Suylvette Frankrijk
SOS Moeder Sylvette in Frankrijk

SOS moeder Sylvette zorgt in het SOS kinderdorp in Carros in Frankrijk voor het welzijn van vele kinderen. Als expert in geestelijke gezondheid ziet ze als geen ander wat deze – vaak beschadigde kinderen – nodig hebben.

Vele kinderen waar Sylvette voor heeft gezorgd, waren vroeger misbruikt en getraumatiseerd. Met onvoorwaardelijke liefde, toewijding en geduld heeft Sylvette hen geholpen weer te glimlachen. “De liefde die we geven lost misschien niet alles op, maar verzacht zeker de pijn,” zegt ze.

Liefdevolle band

Dankzij Sylvettes zorg hebben verschillende kinderen een langdurig verblijf in psychiatrische instellingen kunnen voorkomen. Eén van hen, *Guillaume, kwam op vierjarige leeftijd met zijn jongere zusje naar het dorp. “Hij was een heel innemend kind dat veel aandacht nodig had,” vertelt Sylvette. Guillaume was agressief en had grote problemen op school, zozeer zelfs dat hij werd buitengesloten. “Zijn gedragsproblemen werden alleen maar erger naarmate hij opgroeide. Daardoor moest hij regelmatig in het ziekenhuis worden opgenomen.” Als Guillaume thuis was in het dorp, zorgde Sylvette voor hem. Ze gaf hem thuisonderwijs en hielp de andere kinderen om hem te accepteren. Zo kreeg het gezin een liefdevolle band en ontstond er een sfeer waarin er samen veel gelachen werd.

Onlangs werden twee getraumatiseerde broers opgenomen in het kinderdorp. Sylvette deed er alles aan hen te laten acclimatiseren en om te gaan met de veranderende wereld veroorzaakt door de pandemie. En met succes.

Ondertussen heeft Sylvette zich ontwikkeld tot expert op het gebied van geestelijke gezondheid en welzijn van kinderen en deelt zij haar kennis met andere zorgverleners om de zorg voor alle kinderen in het kinderdorp te verbeteren.

*namen zijn veranderd om privacyredenen

Wil jij net als SOS moeder Sylvette zorgen dat kinderen opgroeien in een sterke familie? Help mee!

Help kinderen als Elvira

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.