Moeder Maribel

SOS moeder met een groot hart

SOS Moeder Maribel Peru
SOS Moeder Maribel Peru

Maribel valt op door haar uitstraling, haar inlevend vermogen en haar verantwoordelijkheidsgevoel. Deze lieve dame is een voorbeeld voor de SOS moeders en tantes in het SOS kinderdorp in Pachacamac in Peru.

Maribel staat aan het hoofd van een groot SOS gezin. “Ik probeer een zo lief mogelijke moeder te zijn voor al mijn kinderen, maar ik stel wel grenzen en kan dus van tijd tot tijd best streng zijn. “Streng doch rechtvaardig”, lacht ze. Wat ik heel belangrijk vind is communicatie. Praten met kinderen en niet óver hen zie ik als de sleutel voor een evenwichtige ontwikkeling.”

Ook vindt Maribel het belangrijk de cultuur en achtergrond van haar kinderen te respecteren en te eren. Zo gaf ze onlangs twee tienerbroers en -zussen met een inheemse achtergrond een warm welkom in haar familie door liedjes in hun moedertaal te zingen. Maribel: “Het is belangrijk dat zij niet vergeten wat hun roots zijn.”

Van twee andere broers en zussen die ze onder haar vleugels kreeg, had één een lichte verstandelijke handicap en een gedragsstoornis. Deze jongen kreeg intensieve therapie van specialisten. Aan hen vroeg Maribel hoe om te gaan met deze jongen. Vol overgave volgde ze het advies van de deskundigen op wat resulteerde in een unieke, zeer sterke band met de jongen die grote vooruitgang boekt en Maribel nu zijn moeder noemt.”

Wil jij net als SOS moeder Maribel zorgen dat kinderen opgroeien in een liefdevolle familie? Help mee!

Geef kinderen een liefdevol thuis

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.