Moeder Adrolata

SOS moeder Adrolata
SOS moeder Adrolata uit Rwanda

Sterke en veerkrachtige heldin

Adrolata werkt al 29 jaar als SOS moeder in het SOS kinderdorp Gikongoro, Rwanda. Ondertussen heeft ze daar al 53 kinderen grootgebracht. Ze vindt het moeilijk om de liefde voor haar kinderen onder woorden te brengen, maar dat is niet erg. Het straalt van haar af.

Adrolata’s roeping om voor kwetsbare kinderen te zorgen kwam van haar ouders. Toen Adrolata jong was, voedden en kleedden zij al arme kinderen in hun buurt. Dit zette Adrolata aan het denken over het leven van kwetsbare kinderen. Ze besloot haar leven te wijden aan het verbeteren van hun situatie. Ze adopteerde daarom twee kinderen en werd SOS moeder in het kinderdorp in Rwanda.

Sterker en veerkrachtiger

Tijdens de tragedie van de genocide tegen Tutsi’s in 1994 vluchtte Adrolata met haar tien kinderen naar het naburige DR Congo. “Ik besloot te vluchten om de kinderen in veiligheid te brengen. We kwamen terecht in een vluchtelingenkamp in Congo. Na vier maanden keerden we terug naar huis en probeerden we het leven in het kinderdorp weer op te pakken. Het was een zware periode, maar deze heftige ervaring maakte mij een sterkere en een meer veerkrachtige moeder.”

Eén van haar kinderen, had van jongs af aan een spraakgebrek waardoor hij extra zorg van Adrolata nodig had. Dat kreeg hij en niet zonder succes: hij is nu afgestudeerd aan de universiteit en werkt als musicus. “Kinderen komen in de zorg van SOS Kinderdorpen zonder hoop op een toekomst, maar groeien liefdevol op en worden volwassenen die wél een toekomst hebben. Mijn kinderen zien opgroeien, studeren, uitdagingen overwinnen om zelfstandig te leven en hun eigen gezin te stichten is mijn eeuwige geluk,” zegt Adrolata blij.

Wil jij net als SOS moeder Adrolata zorgen dat kinderen opgroeien in een liefdevolle familie? Help mee!

Geef kinderen een liefdevol thuis

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.