Hilda vreest voor ondervoeding

De 37-jarige Hilda uit Meru in Kenia heeft door de extreme droogte in Kenia grote moeite om haar kinderen eten te geven. Ze is bang dat ze ondervoed zullen raken. En ze heeft geen geld meer om ze naar school te laten gaan. Gelukkig is ze opgenomen in het familieversterkend programma van SOS Kinderdorpen.

Hilda woont met haar oudste zoon Yaro, baby Innocent en haar andere kinderen in een blikken schuurtje. Binnen, op ongeveer zes vierkante meter, staat een eenpersoonsbed. Op de zandvloer is een geïmproviseerde slaapruimte gemaakt van een stapel matrassen. Sinds Hilda’s man overleed, is het leven zwaar voor de alleenstaande moeder. De droogte in Kenia maakt het nog moeilijker voor Hilda om voor haar kinderen te zorgen.

‘Ik eet heel weinig en heb daarom niet voldoende melk voor mijn baby’

Hilda

“Eten op tafel krijgen is een groot probleem. De kinderen gaan niet naar school en krijgen onvoldoende en te eenzijdig eten. Om voldoende moedermelk voor mijn baby te hebben, zou ik zelf meer moeten eten,” zegt Hilda terwijl haar pasgeboren kind op haar borst slaapt.

Jouw hulp is hard nodig! Help families zoals die van Hilda en doneer nu. Daarmee geef je een familie wat ze het hardst nodig hebben, zoals voedsel, onderwijs, hygiëne artikelen of medische zorg.

Hilda verbouwde maïs en groenten op haar kleine perceel voor eigen gebruik, maar door de droogte is haar land onvruchtbaar geworden. Ook kan ze geen werk meer vinden op boerderijen, omdat de lokale boeren niets meer kunnen verbouwen door de droogte. “Toen er nog vaker en regelmatiger regen viel, werkte ik op het land en ging het beter met mijn familie”, zegt Hilda.

Nu verdient ze wat geld door kleding van anderen te wassen, maar door de prijsstijgingen in Kenia en het mislukken van de oogst, kunnen veel mensen zich geen huishoudelijke hulp zoals Hilda veroorloven. Gelukkig krijgt Hilda’s familie steun van SOS Kinderdorpen in het familieversterkend programma. De kinderen kunnen weer naar school en Hilda heeft voedselbonnen gekregen én een opleiding voor werk in de kinderopvang.

SOS Kinderdorpen doet er alles aan om kwetsbare families zoals die van Hilda te beschermen! Daarom helpen wij juist hun families. Wij kijken wat ze nodig hebben: voedsel, zorg, onderwijs, werk of financiële steun. Help mee, doneer nu.

Help gezinnen zoals die van Hilda

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.