Noodhulp – De zorg en bescherming van kinderen

Onze noodhulpprogramma’s richten zich op de zorg en bescherming van kinderen. Dit doen we op verschillende manieren en in samenwerking met (lokale) organisaties en betreffende overheden. Onze tijdelijke zorgcentra bieden volledige zorg voor onbegeleide – en van hun familie gescheiden kinderen. We doen er alles aan deze kinderen met hun families te herenigen. Onze kindvriendelijke ruimtes bieden kinderen een veilige plek om te spelen, leren en mee te doen aan leuke activiteiten; om kind te zijn. Ze hebben, met hun ouders, toegang tot psychologen, sociaal werkers en andere specialistische steun om hun trauma’s te boven te komen.

Noodhulp in Nepal

Verbinden van ontheemden met de gemeenschap

Daarnaast proberen we met onze lokale aanwezigheid in crisisgebieden een brug te slaan tussen de gastgemeenschappen en de ontheemde mensen, die in die gemeenschappen proberen te overleven nadat ze huis en haard zijn ontvlucht. We hebben de kennis en het partnernetwerk om in de directe bescherming en humanitaire behoeften van kinderen te voorzien, terwijl we tegelijkertijd de integratie van kinderen op scholen, de betrokkenheid van families in de lokale gemeenschap en de gemeenschap zelf ondersteunen. Dit alles om het door omstandigheden ‘gedwongen samen leven’ in goede orde te laten verlopen.

Omdat we noodhulp bieden in de landen waar we al actief zijn, is en blijft SOS Kinderdorpen ook na de crisissituatie actief in het getroffen gebied. We dragen bij aan de wederopbouw en structurele oplossingen. En steunen families om weer op eigen benen te kunnen staan om zo weer in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.