VR-tour door kinderdorp Canchungo

SOS Guinee-Bissau bestaat sinds 1994 en er zijn drie kinderdorpen in Gabu, Bissau en Canchungo. Het kinderdorp in Canchungo opende in 2007, in de 12 familiehuizen wonen 75* kinderen. Onze partner Heimstaden renoveert het kinderdorp in 2022 en 2023.

Het gedateerde kinderdorp in Canchungo wordt in 2022 in 3 fases gerenoveerd. Zo worden familiehuizen en klaslokalen gerenoveerd, twee huizen voor noodopvang gebouwd, wordt een social centre voor oudertraining en sociale activiteiten ingericht en een trainingscentrum voor jeugdwerkgelegenheid opgezet. De infrastructuur: de waterpomp, hekwerken, straatverlichting, het sportveld en SOS kantoor worden aangepakt. In 2023 wordt er een zonne-energie systeem geïnstalleerd.

Renovatie SOS Canchungo

SOS Kinderdorpen Nederland ondersteunt Canchungo met alternatieve zorg (SOS kinderdorp), familieversterkend programma (FSP) en jongeren werkgelegenheidsproject Sangue Novo. Het jongeren werkgelegenheidsproject wordt nu, naast in Bissau, ook in Canchungo ingezet, dankzij de renovatie van de oude kleuterschool in het dorp. In het trainingscentrum krijgen jongeren basislevensvaardigheden lessen, beroepsopleidingen, -coaching en stages inclusief ICT en digital skills. We trainen en begeleiden jongeren naar een zelfstandige toekomst.

In het social centre worden trainingen en activiteiten georganiseerd, speciaal voor jongeren die uit het kinderdorp re-integreren in de gemeenschap en voor families uit onze familieversterkende programma’s.

VR-tour door het kinderdorp

In samenwerking met Heimstaden wordt het kinderdorp in Canchungo gerenoveerd en verduurzaamd. Dit wordt mogelijk gemaakt door A Home for a Home.

We leiden je graag rond door het kinderdorp in Canchungo, vòòr, tijdens en na de renovaties van Heimstaden. Doorloop de VR-tour en leer het kinderdorp in Canchungo en onze programma’s kennen:

Wil je een optimale VR-tour beleving? Klik dan op de button op je desktop!

De duurzame renovatie van Canchungo wordt gefinancierd door Heimstaden. Lees meer over het partnership tussen SOS Kinderdorpen en Heimstaden.

*Het aantal kinderen en jongeren in het kinderdorp in Canchungo wisselt. Er zijn jongeren die het kinderdorp verlaten, om onder begeleiding van SOS zelfstandig te gaan wonen, en kinderen die worden opgenomen in een SOS familie.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.