Heimstaden: A Home for a Home

Linderen in het Familieversterkend programma in Tamale Ghana

“A Home for a Home” is een unieke samenwerking tussen Heimstaden en SOS Kinderdorpen. Heimstaden gelooft in gelijke kansen voor iedereen en dat begint bij de beste basis voor ieder kind. Elk kind verdient het om op te groeien in een veilige familie. Om dit te ondersteunen, doneert Heimstaden € 100,- voor elk huis dat zij bezitten. Dit is in totaal meer dan € 12 miljoen per jaar!

“A Home for a Home” is op 30 juni 2021 van start gegaan. Door krachten te bundelen, steunt Heimstaden verschillende programma’s binnen SOS Kinderdorpen, zowel op lokaal niveau als over de hele wereld. Naast de financiële steun, zet Heimstaden hun expertise en middelen in, zodat de impact van deze samenwerking nog groter wordt.

‘Niets is belangrijker dan kinderen een veilige en gelukkige jeugd te geven. Met A Home for a Home breiden SOS Kinderdorpen en Heimstaden onze missie van Friendly Homes en veilige woonomgevingen uit naar duizenden kinderen en gezinnen over de hele wereld.’

Patrik Hall, CEO Heimstaden

Opgroeien in een veilig thuis

Elk kind verdient het om op te groeien in een veilige en stabiele omgeving. Veel van de programma’s die Heimstaden ondersteunt, leggen de nadruk op familieversterking, omdat kinderen die bij hun familie kunnen blijven, over het algemeen succesvoller zijn in het leven. Het doel is om families te versterken en bij elkaar te houden. “My life, my responsibility” is een familieversterkend programma in Oeganda dat Heimstaden steunt via SOS Kinderdorpen Nederland. Het programma legt de nadruk op het bij elkaar houden van een familie, door hen te ondersteunen. Het programma focust op systeemversterking op drie niveaus: nationaal en provinciaal, de gemeenschap en het gezin. Er wordt, in het belang van het kind, ingezet op de terugkeer van kinderen naar hun eigen families. Vervolgens wordt er gefocust op jeugdwerkgelegenheid om de cyclus van kwetsbaarheid tussen generaties te doorbreken.

Het belang van samen opgroeien

Als kinderen niet in hun eigen gezin kunnen opgroeien, is het in sommige gevallen noodzakelijk om ze in een pleegfamilie onder te brengen. Het doel hierbij is om het kind een stabiel thuis te geven en een kans om duurzame relaties aan te gaan. Simba Familiezorg is een Nederlands programma en ondersteunt gezinnen waarvan de kinderen (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen, maar waar er nog mogelijkheden zijn voor terugkeer. Het uitgangspunt is om broertjes en zusjes samen te laten opgroeien. Heimstaden ondersteunt een onderzoek waarbij wordt onderzocht of huisvesting een rol speelt bij het niet samen plaatsen van broers en zussen. Dit onderzoek geeft inzicht in de problematiek, schaal en oplossing met betrekking tot het samen plaatsen van broertjes en zusjes na uithuisplaatsing. Wil je meer lezen over het Simba-project? Klik dan hier.

Jeugdwerkgelegenheidsprogramma’s

In samenwerking met Heimstaden wordt het kinderdorp in Canchungo gerenoveerd en verduurzaamd. In 2022 staat de renovatie van alle infrastructuur op de planning en in 2023 wordt er een zonne-energie systeem geïnstalleerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door A Home for a Home. In het kinderdorp in Canchungo wordt jongeren onderwijs en ondersteuning aangeboden, zodat zij hun vaardigheden kunnen ontwikkelen. Dit omvat beroepsvaardigheidstraining, stage/trainingsprogramma’s en ondersteuning bij de overgang naar een zelfstandig leven. Meer over de internationale programma’s lees je hier.

Samen maken we verschil

A Home for a Home

Wil je een optimale VR-tour beleving? Klik dan op de button op je desktop!

We zijn enorm trots op en blij met de unieke samenwerking met Heimstaden. Meer weten over deze samenwerking of zelf interesse in een samenwerking met SOS Kinderdorpen? Klik dan hier of lees hier meer op de internationale website van Heimstaden. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met Bianca Duijs, bianca@soskinderdorpen.nl of via 06 30 78 6116

Lees hier meer over het project!

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.