Heimstaden en SOS Kinderdorpen gaan uniek partnership aan

Heimstaden en SOS Kinderdorpen gaan een uniek partnership aan, waarmee de twee organisaties in verschillende landen samenwerken en kennisdelen om een veilig thuis te creëren voor kinderen en hun families. Voor iedere woning die Heimstaden bezit, doneert de van oorsprong Scandinavische woningverhuurder bovendien 100 euro per jaar aan het werk van SOS Kinderdorpen.

Met a Home for a Home, zoals het partnership heet, ondersteunt Heimstaden in het eerste jaar alleen al meer dan dertig verschillende SOS-initiatieven in negentien landen. Het gaat daarbij onder andere om programma’s voor het versterken van kwetsbare families om te voorkomen dat deze uiteen vallen, voor de (tijdelijke) opvang van kinderen in een familiesetting en voor het vergroten van werkgelegenheid onder jongeren, zodat ze een zelfredzaam bestaan kunnen opbouwen.


Heimstaden heeft momenteel een aanbod van meer dan 110.000 woningen verspreid over Europa. Naarmate het woningaanbod van de organisatie groeit, zal ook het bedrag dat ze jaarlijks doneert toenemen.
“Vanwege de coronapandemie, rekenen er nog meer kinderen en families op onze steun,” zegt Sissel Aarak, algemeen directeur van SOS Kinderdorpen Noorwegen, waar de basis voor deze internationale samenwerking ligt. “A Home for a Home helpt ons mede om de meest urgente gevolgen van de pandemie te adresseren en stelt ons in staat onze bestaande programma’s op te schalen. Het is ook een uitgelezen kans om nieuwe projecten te starten. Samen met Heimstaden kunnen we daadwerkelijk een positieve impact hebben op een groot aantal levens.”


Vriendelijk woonklimaat voor duizenden families ter wereld
“Met dit partnership willen we veel meer doen dan alleen geld doneren,” zegt Patrik Hall, CEO van Heimstaden. “Met a Home for a Home tillen we onze al bestaande duurzaamheidsambities naar een hoger niveau, en breiden we onze missie om onze klanten een vriendelijk woonklimaat te bieden uit naar duizenden andere kinderen en families over de hele wereld. We zien kansen om onze kennis in te zetten en zowel onze medewerkers als onze klanten te betrekken bij deze fantastische samenwerking.”


1 op de 10 kinderen wereldwijd mist een stevige familiebasis
Bij meer dan 220 miljoen kinderen ontbreekt het vandaag de dag aan een stabiele familiebasis. Het gaat om éen op de tien kinderen wereldwijd. Ze staan er alleen voor of groeien op in een kwetsbare familiesituatie waardoor ze het risico lopen om de ouderlijke zorg te verliezen.
“Niets is belangrijker dan dat kinderen opgroeien in een veilige en gelukkige omgeving,” zegt Sissel Aarak. “Als SOS Kinderdorpen hebben wij ruime ervaring in het versterken van kwetsbare families en het bieden van een thuis aan kinderen die de zorg van hun ouders, eventueel tijdelijk, zijn verloren. Dankzij a Home for a Home kunnen we veel meer kinderen en families helpen, iets wat voor vele generaties daarna ook positieve effecten zal realiseren. Want wat een kind leert, geeft een kind door.”

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.