De verwoestende aardbeving in Marokko

Op vrijdagavond 8 september 2023 werd Marokko getroffen door een verwoestende aardbeving. De angstaanjagende ramp veroorzaakte veel schade, gewonden en doden. De kinderen in het dichtstbijzijnde kinderdorp in Aït Ourir zijn veilig. 

Kinderen zijn bang 

“De kinderen waren erg bang toen ze de trillingen voelden. Gelukkig zijn zij veilig, net als onze collega’s, de verzorgers en pleeggezinnen,” zegt Samya El Mousti, nationaal directeur van SOS Kinderdorpen in Marokko. “We starten een noodhulpactie om de honderden andere kinderen en families die de hulp hard nodig hebben te ondersteunen.”    

Heel Marokko voelde gisteren midden in de nacht de bevingen. Deze veroorzaken nu al meer dan 1.000 doden en honderden gewonden. Aantallen die naar verwachting alleen nog maar stijgen. Bovendien zijn veel kinderen en families bang, bezorgd en kunnen de bevingen leiden tot posttraumatische stressstoornissen. We moeten daarom snel ingrijpen!  

Onze noodhulp 

Als SOS Kinderdorpen zetten we onze expertise in om allereerst kinderen op te vangen die hun ouders kwijt zijn of de zorg van hun ouders dreigen te verliezen. Samen met andere partners en de lokale autoriteiten zijn we daar waar de hulp het hardst nodig is. 

We richten ons op het bieden van onmiddellijke hulp aan alle families die getroffen zijn door deze tragische aardbeving. Dit doen we met bijvoorbeeld opvang, voeding of psychologische hulp. Tegelijkertijd kijken we wat de kinderen en hun families in de getroffen gebieden op de langere termijn nodig hebben.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

DONEER NU EN STEUN ONZE NOODHULP

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.