familieliefde in tijden van rampspoed

SOS Kinderdorpen blijft ontheemde kinderen en families in Syrië helpen. Ook nu!

Helpt u mee?

Het is ramp op ramp op ramp in Syrië. Sinds 2011 wordt Syrië geteisterd door burgeroorlogen met alle gevolgen van dien. SOS Kinderdorpen is sinds 1981 actief in Syrië en blijft ook nu ontheemde kinderen en families helpen die alles wat hen dierbaar is, zijn verloren.


De hulp in Syrië komt moeizaam op gang. SOS Kinderdorpen biedt sinds de start van de burgeroorlog in 2011 humanitaire noodhulp aan kinderen en families. Onze Syrische medewerkers zijn ter plekke in Aleppo en Damascus om kinderen en hun families die getroffen zijn door de verwoestende aardbeving in de nacht van 6 februari 2023 te ondersteunen. SOS Kinderdorpen in Syrië heeft een noodhulpprogramma opgezet. Het noodhulpproject bestaat uit:

  • Steun voor evacuatie van kinderen en gezinnen
  • Noodopvang bieden aan dakloze gezinnen
  • Levering van voedsel- en hygiëneartikelen en financiële steun
  • Onmiddellijke psychologische hulp
  • Opvang van kinderen in kindvriendelijke ruimtes

Al voor de aardbevingen ging het bergafwaarts met het leven in Aleppo. Door zware bombardementen liggen grote delen van de stad in puin en duizenden gebouwen waren al beschadigd. De burgeroorlog heeft miljoenen mensen getroffen en ongeveer 6,5 miljoen kinderen hebben hulp nodig. Veel levensmiddelen zijn nauwelijks te krijgen. Er zijn tekorten aan voedsel en medicijnen, benzine is op rantsoen. 90 procent van de inwoners heeft niet meer dan 1,50 dollar per dag te besteden.

Op maandag 6 februari, in alle vroegte, kwam daar nog eens de allesverwoestende aardbeving overheen. Volgens de meest recente tellingen zijn bijna 3500 mensen omgekomen.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.