Nationale Broer en Zus-dag

Vier de band met je broer en/of zus! Op 30 september is het Nationale Broer en Zus-dag, dé dag om op een positieve, luchtige manier extra aandacht te vragen voor de relatie tussen broer(s) en zus(sen). Via ons programma Simba Familiezorg willen we op deze speciale dag bewustwording creëren in de samenleving voor het recht van broers en zussen om samen op te groeien als zij (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Ook willen wij politieke partijen en Kamerleden ervan overtuigen dit recht wettelijk vast te leggen.

Op Nationale Broer en Zus-dag delen bekende en minder bekende Nederlanders een foto met hun broer(s) of zus(sen) op social media om dit doel te ondersteunen.

Hoe doe je eenvoudig mee?

Deel op Nationale Broer en Zus-dag een jeugdfoto van jezelf met je broer of zus op je social media met de hashtags #nationalebroerzusdag #samenopgroeien #dekrachtvanfamilie.

Daarmee laat je de bijzondere band zien die jullie hebben én je draagt eraan bij dat het recht van broertjes en zusjes om samen op te groeien meer aandacht krijgt in de politiek en samenleving. Dat is nodig omdat broers en zussen na een uithuisplaatsing veel steun hebben aan elkaar, maar toch vaak gescheiden worden opgevangen.

Door mee te doen maak je kans op een nieuwe versie van jullie kinderfoto door een professionele fotograaf!

Wil je zien hoe bijzonder de band is tussen broers en zussen? Bekijk dan aangrijpende en liefdevolle video’s waarin broers en zussen vertellen wat ze voor elkaar betekenen. We hebben de videoboodschap van Anne aan Sune , Geert aan Jet , Michelle aan Esmee , Xillan aan Jeangu of die van Ganou aan Ganda

Laat ons via Social weten dat je meedoet!

Wil je meer weten waarom het recht om samen op te groeien zo belangrijk is? Lees dan ons artikel “Het recht om samen op te groeien.”

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.