Skip to main content

Mouna uit Oeganda

Mouna is inmiddels twaalf jaar oud

Mouna is een vrolijke en sociale meid, die het naar haar zin heeft in het kinderdorp. Sommige dingen vindt ze behoorlijk ‘boring', opruimen bijvoorbeeld. Haar moeder helpen met koken vindt ze wel erg leuk. Het laat zien dat kinderen in kinderdorpen zijn als elk kind in die leeftijd: een beetje tegendraads en bezig een eigen willetje te ontwikkelen. 

Mouna heeft vijf broers en twee zussen. Nancy is niet alleen haar zus, maar ook haar beste vriendin. Net als Sunny, haar schoolvriendinnetje. “We hebben samen heel veel lol, moeten om hetzelfde lachen. En we kletsen het liefst de hele dag. Ik speel heel veel met haar, en touwtje springen vinden we het leukst. Als ik boos of verdrietig ben, dan kan ik altijd bij Sunny terecht.”

Mouna op school

Ook op school gaat het goed. Haar moeder Alice vertelt: “Ze hoort bij de besten van haar klas. Ze is echt een intelligent meisje, dat niet bang is om zichzelf uit te spreken over zaken.” 

Mouna: “Mijn favoriete vakken zijn Engels en (sociale) wetenschap. Wiskunde vind ik niet zo leuk. Ik wil nog steeds graag verpleegster worden. Of lerares. Nou ja, ik weet het toch nog niet helemaal zeker.”

Lees meer verhalen van SOS kinderen