Door Talentontwikkeling van opleiding naar baan

Jeugdwerkgelegenheidsprogramma van SOS Kinderdorpen, The Next Economy heeft als doel om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken door kwetsbare, maar gemotiveerde jongeren in staat te stellen hun talenten te ontwikkelen en ze te stimuleren hun eigen toekomstige banen te creëren, dan wel hen de juiste vaardigheden bij te brengen die aansluiten op de vraag uit de arbeidsmarkt, zodat ze meer kans maken op het bemachtigen en behouden van een fatsoenlijke baan. 

Het is een gevestigd en volwassen programma voor jeugdwerkgelegenheid en ondernemerschap dat banen en kansen creëert voor jongeren tussen 18 en 35 jaar in uitdagende en kwetsbare contexten. Partners op zes locaties in Nigeria (3), Mali (1) en Somalië (2) worden in staat gesteld om kansen voor jongeren te creëren. Door samen te werken met jongeren, ‘business incubation hubs’, werkgelegenheidsorganisaties, het bedrijfsleven en de overheid, worden de ambities en carrièredoelen van jongeren afgestemd op de behoeften en kansen op de arbeidsmarkt. Het stelt jongeren in staat om de stap van opleiding naar waardig werk te maken. 

Dit project is de tweede fase van The Next Economy (2020-2023) Het  vorige project liep succesvol van 2016 tot 2019  op dezelfde locaties. SOS Kinderdorpen Nederland leidt het huidige programma met partner Crosswise Works. Hierbij richten wij ons op de werkgelegenheidskant van het project en onze partner op het ondernemerschap. 

”Direct na de employability training – de training die je voorbereidt op werken – van The Next Economy, kreeg Christiana een fulltime baan als life skills trainer bij Christian Women for Excellence & Empowerment. Deze ngo runt een opvangcentrum voor slachtoffers van geweld tegen vrouwen en meisjes en geeft een breed scala aan psychosociale ondersteuning, juridische diensten en voorlichtingsprogramma’s. Christiana merkte op dat haar werk het resultaat was van de praktijkkennis en de theorie die ze had opgedaan via het Next Economy-programma in Jos, Nigeria. Christiana: “De life skills trainingen hielpen me om een goede trainer te zijn. De training die me voorbereidde op alles waar je mee te maken krijgt als je je gaat begeven op de arbeidsmarkt, heeft mij zekerder van mezelf gemaakt. Zonder TNE had ik me niet zo goed kunnen voorbereiden en had ik waarschijnlijk ook niet de kans gegrepen toen die zich aandiende.” 

“Ik was al een paar jaar werkloos toen ik hoorde van The Next Economy. Via de trainingen die ik volgde lukt het mij om een stage te regelen bij het centrum voor kindzorg en ontwikkeling in Damaturu, Nigeria. Mijn ervaring met TNE maakte de weg vrij voor mij om stage te lopen bij het Centre for Child Care and Human Development. Het hele proces van het aanvragen van het programma tot de voltooiing ervan is volledig de moeite waard geweest. Ik heb inmiddels zoveel verschillende facetten van het werken bij een ngo mogen zien en uitvoeren. Ik schrijf rapporten, houd me bezig met kwaliteitsborging en projectimplementatie. Ik heb gewerkt aan een kinderbeschermingsprogramma en onderwijsprojecten en ik coördineer wekelijkse en maandelijkse informatiebijeenkomsten in de gemeenschap. Wat een ervaring! Ik had dit niet kunnen bereiken als The Next Economy niet in mijn leven was gekomen.” 

Lees meer over The Next Economy 2 of over ons jeugdwerkgelegenheid programma in Ghana.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.