Onderwijs

SOS Kinderdorpen Projecten

Elk kind heeft recht op goed onderwijs, ongeacht geslacht, achtergrond, geloof en cultuur. SOS Kinderdorpen onderstreept dit recht en maakt onderwijs toegankelijk, ook voor kinderen uit kwetsbare families. We versterken in samenwerking met de autoriteiten en andere lokale dienstverleners, bestaande publieke scholen en trainingscentra. We helpen de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren, materialen aan te schaffen en achterstallig onderhoud uit te voeren. In gebieden waar geen onderwijsinfrastructuur was, hebben we eigen opvang, scholen, beroepsopleidingen en sociale centra opgezet.

Het verhaal van Jacob

De kleine Jacob werd, samen met zijn broertjes, zus en oma gevonden in een afgelegen gebied in Oeganda. Zonder eten en zonder onderdak. Jacob’s grootste wens was om naar school te gaan. Dankzij donaties konden wij deze wens laten uitkomen. Jacob leert nu sociale, mentale en motorische vaardigheden aan en kan zijn talenten ontdekken. Wil jij ervoor zorgen dat kinderen als Jacob naar school kunnen blijven gaan?

School voor iedereen

De SOS scholen zijn niet alleen voor SOS kinderen en jongeren; ook kinderen uit de gemeenschap kunnen er terecht. Waar onderwijs beschikbaar en adequaat is, gaan SOS kinderen en jongeren naar de lokale publieke school. Kinderen uit onze familieversterkende programma’s ondersteunen we indien nodig met schoolgeld, uniformen en materialen om deze scholen te kunnen bezoeken. Tegelijkertijd bekijken we met hun ouders hoe er meer geld kan binnen komen, zodat ze in de toekomst zelf het schoolgeld kunnen betalen. Ook benadrukken we in gemeenschappen de noodzaak van onderwijs voor iedereen.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.