Van droom naar droombaan: The Next Economy

TNE-the-next-economy-impact-project-afrika

Het creëren van kansen voor jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt. Dat was het doel van het project The Next Economy, gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op zes locaties in Nigeria, Mali, Somalië en Somaliland richtte het project zich op jongeren tussen de 18 en 35 jaar. En nu na acht jaar komt het project tot een einde. Met resultaten om trots op te zijn.

Meer dan 14.800 jongeren getraind

De werkloosheid onder jongeren in Nigeria, Mali, Somalië en Somaliland is hoog. Door een gebrek aan de juiste middelen en netwerken, eindigen jongeren veelal met een baan onder hun niveau. Als zij al een baan vinden. The Next Economy helpt jongeren hun vaardigheden te ontwikkelen om succesvolle ondernemers te worden of een passende baan te vinden.

Van 2016 tot eind 2023 trainde The Next Economy jongeren in basisvaardigheden, zoals het schrijven van een sollicitatiebrief en het stellen van doelen. De focus lag tijdens het traject op: wat is jouw droom en waar ben je goed in?

Na allerlei trainingen en opleidingen werden de jongeren aan bedrijven gekoppeld om stage te lopen of ondersteund bij het opzetten van crowdfunding voor hun eigen bedrijf. Het resultaat:

the-next-economy-impactcijfers

Geef jongeren een eerlijke start

Dankzij de financiering van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voerde SOS Kinderdorpen het project de afgelopen acht jaar uit. Nu is het tijd om de leermethode op te nemen in bestaande onderwijs- en trainingsprogramma’s. Zoals nu ook al gebeurt vanuit de SOS kantoren in Nigeria, Mali, Somalië en Somaliland.

Om ervoor te zorgen dat jongeren overal ter wereld de kans krijgen hun talenten volledig te benutten, delen we de aanpak en alle geleerde lessen: www.next-economy.com. Vrij voor leraren, coaches en iedere organisatie om op te nemen in hun lesprogramma. Neem een kijkje en deel het met iedereen die een verschil wil maken in het leven van jongeren!

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.