Wat doet SOS Kinderdorpen in Ethiopië?

De aanhoudende droogte in Ethiopië zorgt voor veel uitdagingen voor de bevolking. Vee sterft, gewassen drogen uit en er is een groot tekort aan schoon drinkwater. De veiligheid en het leven van mensen staat op het spel door gevechten in de Amhara regio. SOS Kinderdorpen bundelde haar krachten met Nederlandse en Ethiopische organisaties om noodhulp te bieden in Ethiopië.

dutch-relief-alliance-ethiopie-impact

De situatie in Ethiopië

De bevolking in Ethiopië kampt dagelijks met vele uitdagingen. In de Amhara regio vrezen mensen voor hun leven door gevechten tussen rebellengroepen en het regeringsleger. Door de droogte is er op veel plekken onvoldoende drinkwater. Vee sterft en gewassen drogen uit. En als het dan eens regent, is de grond zo droog dat de regen hele dorpen onder water zet. Families hebben niets meer om mee te handelen of hun eigen gezin te voeden.

Uitdagingen aanpakken door samen te werken

Om het onderliggende probleem aan te pakken, is goede samenwerking essentieel. Daarom bood SOS Kinderdorpen – als onderdeel van de Dutch Relief Alliance – in 2022 en 2023 noodhulp in Ethiopië. Samen met zes internationale en zes lokale partners werden families die de hulp het hardst nodig hadden, ondersteund op verschillende gebieden. Onder meer met waterputten om schoon drinkwater te halen, financiële steun en bescherming.

In de bovenstaande video vertellen Shamshi en Sharaf over wat die steun voor hen betekent. Ook onze collega’s komen aan het woord: waarom is de samenwerking tussen ontwikkelingsorganisaties nu zo belangrijk?

Samen vergroten we onze impact

De Dutch Relief Alliance is een samenwerkingsverband van veertien Nederlandse ontwikkelingsorganisaties. Als Dutch Relief Alliance werken we in verschillende noodsituaties aan gezamenlijke doelen. Door samen te werken, vergroten we onze impact. Dankzij deze werkwijze boden we in 2022 en 2023 in Ethiopië steun in:

Benieuwd hoe jij impact maakt? Help mee!

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.