Psychologische steun voor kinderen na raketaanval op Israël

psychologische-steun-kinderen-israel

De Iraanse aanvallen op Israël op de nacht van zondag 14 april veroorzaakten enorme angst en bezorgdheid bij de kinderen en jongeren in onze programma’s in Israël. De kinderen en jongeren ontvangen persoonlijke psychologische steun om hun trauma’s – voor zover mogelijk – te verminderen. Een 7-jarig meisje raakte gewond.

Kinderen schuilen na aanval Iran op Israël

In Arad, in de buurt van het SOS kinderdorp in Israël, loeiden de luchtalarmen in de nacht van zaterdag op zondag. SOS hulpverleners, moeders en verzorgers haalden de kinderen ‘s avonds laat uit bed en brachten ze naar hun schuilplaatsen. Daar bleven ze tot de volgende ochtend.

“Plotseling zagen we een regen van flitsen in de lucht, gevolgd door een enorme knal. Het waren de raketten die werden onderschept. We renden naar binnen om alle kinderen wakker te maken en zijn zo snel mogelijk samen naar de schuilplaats gegaan.”

Bat El, begeleider SOS Kinderdorpen Israël

“De kinderen waren doodsbang. We praatten met hen, legden uit dat wij bij ze zijn en dat alles goed zal komen. Eén van de kinderen begon te huilen. Hij was bezorgd om zijn moeder. Hij vreesde dat ze haar schuilplaats niet op tijd zou halen. We belden haar direct op. Toen hij haar hoorde, kalmeerde hij gelukkig wat. We zaten de hele nacht naast de bedden van de kinderen, zodat ze zich veilig voelden. Na een paar uur vielen ze allemaal in slaap,” zei Bat El, begeleider SOS Kinderdorpen Israël.

7-jarig meisje gewond

Buiten Arad raakte een 7-jarig meisje ernstig gewond door granaatscherven. Ze ligt momenteel in het ziekenhuis op de intensive care, waar artsen voor haar leven vechten.

Verder naar het noorden in Israël schrokken de kinderen in het SOS kinderdorp wakker van de onderschepping van raketten. Ze waren bang. Het SOS personeel troostte hen de hele nacht door.

Psychologische steun voor kinderen in Israël

“We bieden alle kinderen en jongeren ruimte, bescherming en steun. Zodat zij zich zowel fysiek als emotioneel beschermd voelen en we het risico op ernstige trauma’s verminderen. We hopen met heel ons hart op betere dagen waar alle kinderen veilig kunnen leven en van hun kindertijd kunnen genieten,” zegt Nelly Geva, nationaal directeur van SOS Kinderdorpen Israël.

De psychologische steun die SOS Kinderdorpen Israël biedt, bracht een gevoel van veiligheid bij de kinderen en jongeren na een nacht van angst en onzekerheid.

Steun in Israël en Gaza

Het beschermen van kinderen, jongeren en hun families is onze topprioriteit. Zonder een kant te kiezen, maar door ons te houden aan ons basisprincipe: het ondersteunen van kinderen en jongeren. Overal ter wereld, op ieder moment.

Jouw steun betekent meer dan je je kunt voorstellen. Doneer nu.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

HELP FAMILIES IN GAZA EN ISRAËL

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.