Noodhulp voor de aardbeving in Marokko

Aardbeving Marokko noodhulp

Het is nu een week na de verwoestende aardbeving in Marokko en het aantal doden en gewonden loopt nog op. De aardbeving trof naar schatting 300.000 mensen, waaronder 100.000 kinderen. SOS Kinderdorpen Marokko organiseert noodhulp in de getroffen gebieden.

Noodhulp in Marokko

In de getroffen gebieden rondom Marrakech organiseert SOS Kinderdorpen Marokko noodhulp. Van dekens en voeding tot medische zorg en onderdak. In samenwerking met lokale partners zetten zij voedingsmiddelen om in maaltijden en zorgen zij ervoor dat dit bij de gezinnen en kinderen komt.

“Gisteren hebben we drie vrachtwagens naar Marrakech gestuurd, gevuld met nieuwe kleding, schoenen, dekens, matrassen en hygiëneproducten. Vandaag is een vrachtwagen onderweg met voedingsmiddelen zoals water, bloem, koekjes en voedselpakketten.”

Samya El Mousti, Nationaal Directeur van SOS Kinderdorpen Marokko

Onderdak na de aardbeving

Het kinderdorp in Ait Ourir breidt zich uit voor gezinnen die hun thuis verloren aan de aardbeving. Voor vijftig gezinnen staan tenten en bedden klaar. In deze tenten ontvangen zij medische zorg en hygiënepakketten. Onze collega’s in Marokko doen er alles aan om de gezinnen en kinderen in deze moeilijke omstandigheden zo goed mogelijk op te vangen.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

DONEER NU EN STEUN ONZE NOODHULP

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.