De klimaatcrisis is een kindercrisis

Op zondag 12 november om 13:00 start de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid op de Dam in Amsterdam. Wereldwijd raakt de klimaatcrisis en de gevolgen ervan kinderen het hardst. Wij vinden dat de politiek nu actie moet ondernemen! Daarom loopt SOS Kinderdorpen samen met onder andere Save the Children, Lilliane Fonds en Defence for Children mee. Jij ook?

Kinderen lopen gevaar

Vrijwel ieder kind ter wereld loopt gevaar door ziektes, overstromingen, hittegolven, tropische stormen, droogte of luchtvervuiling als gevolg van klimaatverandering. Bijna de helft van alle kinderen wereldwijd – ongeveer 1 miljard – leeft in landen met het klimaatlabel ‘extreem hoog risico’.

Kinderen zijn veel kwetsbaarder voor de gevolgen van klimaatverandering. Hun longen zijn nog niet volgroeid waardoor ze meer last hebben van luchtvervuiling. Meer dan één op de vier sterfgevallen van kinderen onder de vijf jaar is toe te schrijven aan vervuilde omgevingen. Door hun lengte en gewicht lopen ze veel meer risico tijdens een overstroming of storm. En elk jaar wordt het onderwijs van miljoenen kinderen verstoord door schoolsluitingen als gevolg van klimaatrampen.

Kinderen hebben nog een heel leven voor zich, dus we moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat ze de rest van hun leven de gevolgen moeten dragen. Als we nu actie ondernemen voorkomen we dat het erger wordt.

De Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid

De politiek moet actie ondernemen! Daarom loopt SOS Kinderdorpen mee in de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid en laten we ons horen voor kinderen wereldwijd in deze klimaatcrisis. Op zondag 12 november vanaf De Dam in Amsterdam. Samen met onder andere Save the Children Nederland, Defence for Children Nederland, Right to Play en Liliane Fonds hebben wij een eigen blok: “De klimaatcrisis is een kindercrisis.”

Loop met ons mee

Laat jij ook je stem horen? Voel je zeer welkom om met ons mee te lopen in het kinderblok. Door massaal onze stem te laten horen, zorgen we ervoor dat de politiek naar ons luistert. Wij verzamelen om 12.30 uur op de Dam ter hoogte van het Krasnapolsky hotel en zijn te herkennen aan Gerda de (opblaas)Giraffe.

Loop je mee?

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.