Bn’ers bakken een koekhuis voor kansarme kinderen

In de kerstvakantie roept SOS Kinderdorpen heel Nederland op om in actie te komen voor kansarme families in Kenia. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen aan de bak gaan en een koekhuisje bakken waar ze op het ‘Bak een huis, geef een thuis!’ actieplatform van SOS Kinderdorpen donaties voor kunnen vragen. Ambassadeurs Jan Smit, Ron Blaauw, topmodel Marjan Jonkman en Jochem van Gelder bakten mee. En ook Roberta Pagnier en ‘Heel Holland Bakt’ winnaar Gwenn Danis en tal van influencers hebben de actie omarmd en hun koekhuisje is al te bewonderen op de actiepagina.

Met het streefbedrag van 50.000 euro biedt SOS Kinderdorpen 100 kwetsbare Keniaanse families met 400 kinderen, een jaar lang hulp. Dankzij deze steun gaan kinderen weer naar school en krijgen ouders de juiste begeleiding en ondersteuning, waardoor zij goed voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen.

Ron Bl

De kracht van familie

Mede door de pandemie redden steeds meer families het niet alleen. Daarom zet SOS Kinderdorpen alles op alles om kinderen een veilige familie te geven. De ontwikkelingsorganisatie ondersteunt hun eigen familie of neemt ze op in een SOS familie, zodat ze verzekerd zijn van aandacht, voeding, scholing en liefde. Want alleen met een sterke en liefdevolle familie hebben kinderen een kans. En een toekomst. Door de opbrengst van de ‘Bak een huis, geef een thuis!’ actie helpt SOS Kinderdorpen families, zoals die van schoenmaker Antony.

Antony wil zelf voor zijn kinderen zorgen

Antony is een alleenstaande 45-jarige schoenmaker uit Nairobi en vader van dochter Wangari (3) en zoon Njuguna (2). Antony heeft het moeilijk. Door de coronacrisis is er weinig werk. Soms gaan er dagen voorbij zonder dat hij ook maar één cent verdient. Antony: “Ik hou van mijn kinderen. Het doet me pijn dat ik nu niet goed voor ze kan zorgen.” Dankzij de hulp van donateurs kan Antony ervoor zorgen dat zijn kinderen niets tekort komen en straks net als ieder ander kind, naar school kunnen gaan.

Meer lezen over Antony kan hier. En meer informatie over de bakactie kun je ook hier vinden.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.