Hoe kan ik nalaten aan een goed doel?

Hoe kan ik nalaten?

Overweegt u om na te laten een goed doel? Door (een deel van) uw nalatenschap aan een goed doel na te laten, kunt u een positieve en blijvende impact achterlaten en bijdragen aan een betere wereld. Nalaten aan een goed doel kan op verschillende manieren

Welke manieren van nalaten zijn er?

Wanneer u (een deel van) uw nalatenschap nalaat aan een goed doel dat door de belastingdienst is aangemerkt als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), dan hoeft het goede doel over uw nalatenschap geen erfbelasting te betalen. Er zijn verschillende manieren om na te laten aan een goed doel. Voor alle verschillende manieren moet u een testament laten opstellen of een al bestaand testament aanpassen.

Een aantal opties zijn:

  • In uw testament SOS Kinderdorpen als erfgenaam opnemen. SOS Kinderdorpen wordt dan, al dan niet met andere erfgenamen, eigenaar van al dat u nalaat. Het goede doel ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap.
  • In uw testament een legaat voor SOS Kinderdorpen opnemen. In een legaat kunt u een geldbedrag of specifieke goederen nalaten aan een goed doel.
  • In uw testament een fonds op naam oprichten. Het oprichten van een fonds op naam gaat in overleg met SOS Kinderdorpen. U bepaalt waar het bedrag van het fonds aan besteed wordt. Het geld uit dit fonds wordt ingezet voor projecten die passen bij uw specifieke wensen en idealen.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor nalaten aan een goed doel. Dit is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Daarom raden wij aan een ervaren adviseur te raadplegen over een goed doel opnemen in uw testament. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken.

Waarom nalaten aan SOS Kinderdorpen?

Als u op zoek bent naar een manier om met uw nalatenschap een blijvende impact te maken op de wereld, kunt u overwegen om (een deel van) uw nalatenschap na te laten aan SOS Kinderdorpen. Wij hebben als missie om kwetsbare kinderen een veilig en liefdevol thuis te bieden, en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling tot zelfstandige volwassenen. Als u ervoor kiest om (een deel van) uw erfenis na te laten aan SOS Kinderdorpen, dan kunt u erop vertrouwen dat u bijdraagt aan een impactvolle missie. Het geld dat wordt nagelaten wordt gebruikt voor onderwijs, gezondheidszorg en voedselvoorziening voor de kinderen, evenals voor het creëren van veilige woonomgevingen.

Het nalaten aan SOS Kinderdorpen kunt u regelen door een testament op te stellen of een bestaand testament aan te passen. Ons team van deskundige adviseurs staat klaar om u te helpen bij het opstellen van een testament en om advies te geven over de optimale manier om uw wensen vast te leggen.

Wat houdt nalaten aan een goed doel met belastingvoordeel in?

Nalaten aan een goed doel zoals SOS Kinderdorpen kan met belastingvoordeel, omdat we zijn aangewezen als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit houdt in dat er geen erfbelasting verschuldigd is over uw nalatenschap. Dus als u ervoor kiest een goed doel op te nemen in uw testament, komt dit bedrag uit uw nalatenschap volledig ten goede aan de missie.

Persoonlijk advies nodig?

Als u op zoek bent naar een manier om een blijvende impact te maken op de wereld en tegelijkertijd kwetsbare kinderen te helpen, overweeg dan om (een deel van) uw nalatenschap na te laten aan SOS Kinderdorpen. We staan u heel graag te woord voor persoonlijk advies. U kunt contact opnemen met onze relatiemanager Corine Kila via corine@soskinderdorpen.nl of via telefoon onder nummer 020-3032514. Zij kan u helpen om te bepalen hoe u via uw testament kunt bijdragen aan onze missie. U kunt over dit onderwerp meer lezen in de brochure nalaten, deze vraagt u hier aan.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.