Fonds op naam

Met een Fonds op Naam draagt u op een heel persoonlijke wijze bij aan de toekomst van kinderen. U beslist zelf waar u het geld uit het Fonds aan wilt besteden. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen dat u met uw Fonds educatieprojecten steunt. Of de bouw van een familiehuis in een land waarmee u een persoonlijke band heeft. Hiermee financiert u één of meer SOS projecten die aansluiten op uw doelstellingen of specifieke wensen. Heeft u daar zelf geen specifieke ideeën over, dan zouden wij het fantastisch vinden als u ons wereldwijde werk steunt. U kunt een Fonds op Naam instellen vanaf € 50.000 voor een periode van 5 jaar.

Laat u inspireren

Fonds op naam goed doel

De specifieke wens van Mevrouw Bouwmeester is om kinderen in alle leeftijdscategorieën te helpen. Zij richtte daarom, vernoemd naar haar grootmoeder het Adriana fonds op. Hiermee steunt zij met haar fonds diverse SOS projecten en gaat haar persoonlijke wens in vervulling. 

“Ik had behoefte aan grotere betrokkenheid dan alleen geld schenken.” – Joos Bouwmeester


Voordelen van een Fonds op Naam

 • U draagt effectief bij aan een wereld waarin kinderen opgroeien in een liefdevolle familie.
 • U kiest zelf een naam, doel, looptijd, land en bestemming.
 • Eenvoudig om op te richten, geen administratieve of juridische verplichtingen.
 • U profiteert van fiscale voordelen want een schenking is volledig fiscaal aftrekbaar. De belasting betaalt dus mee aan uw donatie voor SOS Kinderdorpen.
 • Schenking bij leven is vrijgesteld van schenkingsrecht.
 • Schenking na leven is vrijgesteld van successierecht.
 • Vast contactpersoon bij SOS Kinderdorpen die u persoonlijk op de hoogte van de resultaten van uw fonds via een jaarlijkse schriftelijke rapportage en indien gewenst in een persoonlijk gesprek.

Hoe richt ik een Fonds op Naam op?

Een Fonds op Naam kan uw naam dragen maar ook de naam van een geliefde, een kind of een overleden familielid. Hierdoor is een Fonds op Naam extra persoonlijk. Vaak richt iemand al bij leven een Fonds op Naam op, maar het kan ook per testament gebeuren. U kunt een Fonds op Naam instellen vanaf  € 50.000 voor periode van 5 jaar.

 • U neemt contact op met Lisette Fentener van Vlissingen.
 • U bespreekt de naamgeving van het Fonds, de doelstelling, bestemming en hoogte van uw gift.
 • U maakt afspraken met betrekking tot de duur van het Fonds, de frequentie en de hoogte van de betalingen.
 • De details worden vastgelegd en het Fonds wordt opgericht. Oprichting bij notariële akte is mogelijk en kan geregeld worden door SOS Kinderdorpen.

Persoonlijk contact

Heeft u interesse om een Fonds op Naam op te richten? Wij adviseren en helpen u graag verder. U kunt contact opnemen met:

Lisette Fentener van Vlissingen
Relatiebeheerder Partnerships & Major Donors


E: lisette@soskinderdorpen.nl
M: 06 302 899 36
T: 020-3032543

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.