Hoe gaat het nu in Syrië?

SOS medewerkers & vrijwilligers delen hulpmiddelen uit in Aleppo, Syrië

Midden in een burgeroorlog slaat het noodlot toe. De allesverwoestende aardbeving in Syrië en Turkije kost het leven van meer dan 50.000 mensen. Van alle kanten schieten mensen en organisaties te hulp. Maar het einde en een stabiel thuis is voor velen nog lang niet in zicht.

Hulp voor Syrië

SOS Kinderdorpen is sinds 1981 actief in Syrië. Sinds de aardbeving bieden teams van SOS medewerkers en vrijwilligers noodhulp in Aleppo. Er worden kleren uitgedeeld en families worden financieel ondersteund. Voor pasgeboren baby’s worden luiers, melk, kindervoeding en doekjes uitgedeeld. Alles wat nodig is om te kunnen overleven in de schuilplaatsen.

Hoe ziet Syrië er nu uit? Hulpverleners aan het woord

SOS hulpverleners vertellen ons over de huidige situatie in Syrië na de aardbeving. Hoor hoe hulp wordt geboden, maar ook tegen welke uitdagingen zij aanlopen tijdens het bieden van hulp.

‘’Het ondersteunen van pasgeboren kinderen, motiveert ons. Als een kind naar je lacht, begrijp je het belang van je werk.”

Ahmad, vrijwilliger in Syrië

Het einde is nog niet in zicht

Hoewel er van vele kanten hulp wordt geboden, zijn we er nog niet. Veel gezinnen zitten nog in tijdelijke opvang en kunnen niet terug naar hun eigen huis. SOS Kinderdorpen ondersteunt in het herstel van deze huizen, of het zoeken naar een nieuw thuis.

Help jij ook mee?

Doneren voor Syrië

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.