De tragische ervaring van kateryna die naar Polen moest vluchten

Een onverwacht vertrek uit Oekraïne

De onschuld van Kateryna in ballingschap

“Lieve oma, het is bijna twee jaar dat je niet meer bij ons bent.” In het levendige stadje Zaporizhzhia in Oekraïne groeide Kateryna, de eerste jaren van haar leven, onbezorgd op in een warm en liefdevol huis samen met haar moeder, oma en trouwe hond. Nu is ze acht jaar en heeft ze maar liefst 2 jaar van haar jeugd in ballingschap doorgebracht.

Een onverwacht vertrek uit Oekraïne

Op een zekere avond tijdens de oorlog liet haar oma hun lieve pluizige hond, Pushkom, uit. Beiden kwamen niet meer terug. Dit geeft in het leven van Kateryna en haar moeder een dramatische wending. De vijandige acties in en rondom hun ooit zo veilig en vertrouwde woonplaats werden heftiger. En dwongen haar moeder en Kateryna  plotseling te vluchten.  Na een heftige, pijnlijke reis kwamen ze aan in  Polen waar ze nu een nieuw leven proberen op te bouwen zonder hun geliefde oma en hond.

Hulp en hoop voor Oekraïense gezinnen in nood

Het verhaal van Kateryna is slechts één van de duizenden tragische ervaringen van kinderen die naar Polen vluchtten. SOS Kinderdorpen steunt families zoals dat van Kateryna door ze bijeen te houden en ze een veilige plek en onderwijs te bieden. Zodat ze  samen een hoopvolle toekomst tegemoet kunnen gaan.

Jouw steun maakt het mogelijk om nog meer gezinnen in de Oekraïne en omliggende landen te ondersteunen. Help jij mee?

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.