Vragen over doneren

jongetjes-op-de-veranda-afrika-sos-kinderdorpen

Hier vind je antwoorden op de veel gestelde vragen over doneren.

Komt mijn gift goed terecht?

Ja, je gift komt goed terecht. SOS Kinderdorpen voldoet aan de eisen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) voor verantwoorde fondsenwerving. Ook in 2018 bleven we met 17,8% wervingskosten (dat zijn de kosten die we maken voor fondsenwerving) ruim onder de norm van 25%.  Lees meer over de financiën.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage als ik een kind sponsor?

Als je een kind sponsort, doneer je maandelijks een vast bedrag. Je draagt hiermee bij aan de kosten van levensonderhoud voor je SOS kind en het SOS kinderdorp waarin hij of zij woont. Jouw bijdrage helpt ons structureel te voorzien in de dagelijkse behoeften van je SOS kind: goede voeding, scholing, medische zorg, maar ook sport en spel. Kortom, alles wat een kind nodig heeft om te kunnen opgroeien.

Je bijdragen zijn zogenoemde ‘geoormerkte donaties’ die bijdragen aan de complete zorg van het SOS kind, maar ook aan de onderhoudskosten van het kinderdorp en van alle faciliteiten die bij het kinderdorp horen (zoals de scholen en medische of sociale centra). Ook kunnen we met je bijdragen familieversterkende programma’s voor de omwonenden van het kinderdorp financieren.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage als ik een SOS kinderdorp sponsor?

Als je een SOS kinderdorp sponsort, doneer je maandelijks een vast bedrag. Hiermee help je ons structureel te voorzien in de dagelijkse behoeften van de kinderen die er wonen: goede voeding, scholing, medische zorg, maar ook sport en spel. Kortom, alles wat ze nodig hebben om op te kunnen groeien naar zelfstandigheid.

Je bijdragen zijn ‘geoormerkte donaties’ die de onderhoudskosten van het kinderdorp en van alle bijbehorende faciliteiten (zoals de scholen en medische of sociale centra) financieren. Ook kunnen we met jouw steun familieversterkende programma’s financieren voor de omwonenden van het kinderdorp.

Wat is de tijdsduur van mijn donateurschap?

Dat hangt af van het donateurschap dat je heb gekozen. Heb je hier vragen over? Bel dan ons serviceteam via 020-303 2500.

Hoe kan ik mijn donateurschap opzeggen?

Bel naar 020-303 2500 en we maken het in orde voor je. We kunnen het donateurschap per direct stopzetten. Je kunt jouw donateurschap ook wijzigen.

Kan ik een pakketje naar een SOS kinderdorp versturen?

Naast post uit een ver land vinden de kinderen een kleine verrassing ook vaak leuk. Denk aan een kaart, kleurplaat of velletje stickers. Verstuur liever geen grote pakketten. De verzendkosten zijn meestal hoog en de kinderdorpen moeten hier vaak nog invoerrechten over betalen. Ook zijn de posterijen in verre landen vaak minder goed georganiseerd en kunnen pakjes beschadigen of kwijtraken. Bovendien willen we de lokale economie zo veel mogelijk steunen door benodigdheden voor een kinderdorp lokaal aan te laten schaffen.

Kan ik goederen of spullen doneren aan een SOS kinderdorp?

Hoewel we het gebaar zeer waarderen, is het beleid van SOS Kinderdorpen dat we geen donaties in natura accepteren. De transport- en invoerkosten zijn vaak hoger dan de waarde van de donatie en – misschien nog wel belangrijker – we willen de lokale economie van de landen waar onze programma’s worden uitgevoerd zo veel mogelijk steunen door benodigdheden voor onze programma’s ter plaatse aan te schaffen of te laten maken. Kleding, speelgoed en schoolbenodigdheden zijn bijvoorbeeld in bijna alle landen ter wereld redelijk tot goed verkrijgbaar op de lokale markt of in winkels.

Kan ik een SOS kinderdorp bezoeken?

Het kan, maar we stimuleren het niet. We vinden het belangrijk om de privacy van SOS kinderen en hun families te respecteren. En we proberen kinderen een stabiel, ongestoord leven te bieden. Als je toch een kinderdorp of project gaat bezoeken, is het voor onze lokale collega´s en de SOS families prettig als je je bezoek aankondigt. Dan kunnen zij aangeven of je gelegen komt. We vragen je daarom vooraf contact met ons op te nemen via 020 – 303 2500. Dan helpen we je graag verder! Lees meer over het bezoeken van je SOS kind.

Help kwetsbare families

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.