Geen schoolspullen

De moeder van Agla doet haar best om voor Agla en haar vijf broers en zussen te zorgen, maar dat valt niet mee. Agla’s vader, de kostwinnaar van het gezin, verliet hen toen Agla vier jaar oud was. Om haar gezin te onderhouden, begon Agla’s moeder, Houdan, ijs te verkopen. Haar schamele inkomen was niet genoeg voor het gezin om van rond te komen. Toen Agla en haar broers en zussen naar school zouden moeten gaan, hield Houdan hen thuis omdat ze de school niet kon betalen. Basisonderwijs is gratis in Somaliland, maar ouders moeten wel uniformen en schoolbenodigdheden kopen. In Somaliland gaat één op de twee kinderen niet naar school vanwege armoede, voedselonzekerheid of ongelijkheid.

HELP FAMILIES IN ARMOEDE >>
Agla en haar familie uit Somaliland

We helpen kinderen zoals Agla

We doen er alles aan om kwetsbare families zoals die van Agla te ondersteunen. Dit doen we bijvoorbeeld door families te helpen met het kopen een schooluniform en schoolboeken, zodat kinderen naar school kunnen. Helaas zijn er nog heel veel families die deze steun nodig hebben. Er is meer hulp nodig en wel zo snel mogelijk.

Jij kunt deze families helpen. Met jouw donatie gaan kinderen als Agla weer naar school. Zo zorg jij ervoor dat families uit de spiraal van armoede kunnen ontsnappen.

GEEF DEZE KINDEREN EEN TOEKOMST >>
Kinderen in Somaliland op school

Als ik later groot ben wil ik graag lerares worden

Agla, 10 jaar oud

Agla gaat naar school!

Dankzij de hulp van onze donateurs kon Agla starten op de school in haar dorp.

Agla en haar drie broers en zussen kregen uniformen en schoolspullen. Agla zit nu in de eerste klas. Ze gaat ‘s ochtends naar school en gaat’ s middags naar Madarasa (Koranschool). Ze haalt de hoogste cijfers voor vakken zoals, Engels, Arabisch en wiskunde. Ze behoort tot de top tien van studenten tijdens haar tussentijdse examen. “Als ik later groot ben wil ik graag lerares worden”, zegt Agla.

Er zijn nog zoveel meer kinderen zoals Agla die graag naar school willen. Help jij ze?

HELP KINDEREN ZOALS AGLA NAAR SCHOOL >>
Agla uit Somaliland zit op school

Help een kind als Agla

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.