Zakat geven aan kinderen en families in nood 

Uw Zakat geven aan kinderen en families in nood? SOS Kinderdorpen zorgt ervoor dat uw Zakat terecht komt daar waar ondersteuning het hardst nodig is. We hebben een 100% Zakat garantie en zijn actief in 138 landen waarbij een groot deel van ons werk zich bevindt in Islamitisch Afrika.  

We zetten ons in om families te versterken en om kinderen die de ouderlijke zorg hebben verloren of dreigen te verliezen te ondersteunen. Dit als het gevolg van oorlog, armoede, hongersnood en/of natuurrampen. Meer dan 220 miljoen kinderen in de wereld staan er alleen voor en hebben dringend hulp nodig.

Help hen met uw Zakat

Tijdens de afschuwelijke oorlog in Gaza zijn inmiddels tienduizenden families, broertjes en zusjes omgekomen. Kinderen blijven helemaal alleen achter. Zo ook Mariam (3), zij werd gevonden bij één van de controleposten in Gaza. Ze lijdt aan ernstig trauma door wat ze allemaal heeft meegemaakt.

Wereldwijd staat 1 op de 10 kinderen er alleen voor. We vangen deze kinderen op met psychosociale steun en geven ze de liefde en steun van een familie. Dat kunnen we niet alleen. Investeer met uw Zakat in kinderen als Mariam. Geef kinderen de warmte en het familiegevoel van de Ramadan en Eid.

Dit formulier werkt met javascript, activeer javascript om het formulier te kunnen gebruiken.
Steun SOS Kinderdorpen

Betalen via iDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om de incasso uit te voeren.

Aanhef

Voor wie is Zakat? 

De zakaat is alleen voor (1) de armen en (2) de behoeftigen en voor hen (3) die bij de inzameling ervan belast zijn en voor hen (4) van wie de harten verzoend worden en voor (5) (het vrijkopen van) de slaven en voor (6) hen die schulden hebben en (7) om uit te geven voor Allah’s zaak en voor (8) de (behoeftige) reiziger: (dit is) een verplichting van Allah. En Allah is Alwetend, Alwijs. 

Doneer zakat voor de behoeftigen 

Een groot deel van ons werk bevindt zich in Islamitsch Afrika. Lees hieronder verhalen van kinderen en families die we dankzij ontvangen Zakat hebben kunnen helpen.  

Op de vlucht met 10 kinderen

Door droogte in Ethiopië vluchtte Raho met haar 10 kinderen. Haar vee overleed en ze had niet genoeg eten om haar kinderen te voeden. ‘’Mijn kinderen waren tijdens onze tocht dagenlang uitgehongerd. Ik dacht dat ze zouden sterven.’’. Aangekomen in een vluchtelingenkamp werden ze ondersteunt met voeding. ”Toen SOS Kinderdorpen startte met voedsel uitdelen in het vluchtelingenkamp, werd het leven van mijn kinderen beter: ze aten drie keer per dag, hadden energie om te spelen, gingen naar school en lazen de Koran.”. Lees het hele verhaal. 

Help families als die van Raho 

Door klimaatverandering geen eten

Toen Amino (25) door klimaatverandering geen eten meer had, ontvluchtte ze haar dorp in Somalië. In twee dagen liep ze samen met haar 5 maanden oude baby 95 kilometer naar Mogadishu, de hoofdstad. Hier vestigden ze zich in het overbevolkte vluchtelingenkamp Kahda. Amino werd daar gediagnosticeerd met ondervoeding. We ondersteunden haar met zakjes pap om haar immuunsysteem te boosten en zo moedermelk te produceren voor haar baby. Als er in de toekomst niets verandert in de internationale klimaataanpak, verwacht de Wereldbank in 2050 maar liefst 216 miljoen klimaatvluchtelingen. Lees het hele verhaal.  

Help families als die van Amino 

Help mee en laat families in nood niet alleen 

Miljoenen families hebben het door oorlog, klimaatverandering en natuurrampen zwaarder dan ooit. In de Hoorn van Afrika, bestaande uit Ethiopië, Somalië, Eritrea en Djibouti, heerst extreme hongersnood. Het is de ergste droogte in 40 jaar. Er is bijna niets meer te eten, 5,7 miljoen kinderen zijn extreem ondervoed. Ook tijdens de afschuwelijke oorlog in Gaza zijn families in nood. Inmiddels zijn tienduizenden families, broertjes en zusjes omgekomen. Kinderen blijven vaak helemaal alleen achter. 

Help deze kinderen en families nu, geef uw Zakat aan SOS Kinderdorpen en daarmee aan families in nood. We geven families wat zij het hardst nodig hebben bijvoorbeeld: onderdak, voedsel, onderwijs, financiële steun en psychosociale hulp. 

Help families in nood

Wat is Zakat? 

Zakat, ook wel Zakaat, betekent zuivering en groei. Binnen de Islam vormt Zakat de derde zuil van het geloof. De Islam is gebouwd op vijf zuilen, zonder één van de zuilen is de Islam niet compleet; de zuilen vormen de basis van het geloof. De Zakat is een jaarlijks verplichte daad van aanbidding. Moslims die vermogen bezitten, staan een deel van hun bezittingen af aan ontvangers die daarvoor zijn aangewezen. 

Wat is Zakat al-Fitr?  

Zakat al-Fitr is een speciale vorm van Zakat in de Ramadan. Iedere moslim betaalt aan het einde van de Ramadan Zakat-al Fitr, omdat de Ramadan hen eraan herinnert om vrijgevig en barmhartig te zijn. 

Waarom Zakat geven? 

Moslims geven Zakat omdat zij op deze manier hun plicht naar God, Allah, nakomen, en zij hiermee de armen helpen. De verplichting van Zakat maakt hun sociale leven hechter, doordat relaties tussen armen en rijken worden versterkt. Ook worden zij door het betalen van Zakat gereinigd van hebzucht en gierigheid en raken gewend aan gulheid en zorgen voor degenen die het minder goed hebben. 

Wie moet Zakat betalen? 

Iedere moslim moet Zakat betalen. Als u een vrij persoon bent en wanneer u één Islamitisch jaar in het bezit bent geweest van tenminste de Nisab, bereken en betaal je de Zakat. De Nisab is het minimale vermogen waarover u moet beschikken om de Zakat te betalen. In de Koran stelde de Profeet de Nisab gelijk aan 85 gram goud en 595 gram zilver. Hoeveel dat vandaag de dag is in euro’s, heeft het Zakaat Fonds berekend.  

Wanneer Zakat betalen? 

Elke moslim heeft een eigen Zakat jaar. Dit heeft te maken met de Nisab. Het Zakat jaar begint op de datum waarop het vermogen voor het eerst gelijk of hoger was dan de Nisab. Vanaf dat moment is het verplicht om Zakat te geven, bijvoorbeeld door een bedrag per maand te doneren aan een goed doel. 

Aan wie Zakat geven?  

SOS Kinderdorpen zorgt ervoor dat uw Zakat terecht komt daar waar ondersteuning het hardst nodig is. We hebben een 100% zakat garantie en zijn actief in 138 landen waarbij een groot deel van ons werk zich bevindt in Islamitisch Afrika. We geloven in de kracht van familie en zetten ons in om families te versterken en om kinderen die de ouderlijke zorg hebben verloren of dreigen te verliezen te ondersteunen. Dit als het gevolg van oorlog, armoede, hongersnood en/of natuurrampen. Meer dan 220 miljoen kinderen in de wereld staan er alleen voor en hebben dringend hulp nodig. Help hen door uw Zakat aan SOS Kinderdorpen te geven. 

Hoe Zakat berekenen? 

Zakat is een belangrijke plicht in de Islam, waarbij moslims 2,5% van hun nettowaarde geven aan behoeftigen. Om zakat te berekenen, tel je al je bezittingen op en trek je eventuele schulden af. Dan neem je 2,5% van dat bedrag als zakat. Bijvoorbeeld, als je nettowaarde 10.000 euro is, zou je 2,5% daarvan nemen, wat neerkomt op 250 euro. Het gegeven geld wordt gebruikt om arme mensen en anderen in nood te ondersteunen, zoals kinderen en families geholpen door programma’s van organisaties zoals SOS Kinderdorpen. Bij twijfel kun je advies vragen aan een imam of een deskundige op dit gebied.

Geef nu Zakat

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.