Geef kinderen een sterke familie

Ieder kind verdient een liefdevolle en sterke familie. Want familie is de sleutel tot een mooie toekomst. Wij geloven in de kracht van familie, u ook? Geef kinderen een toekomst, geef ze een sterke en liefdevolle familie.

Ja, ik wil helpen!

Dit formulier werkt met javascript, activeer javascript om het formulier te kunnen gebruiken.
Steun SOS Kinderdorpen

Betalen via iDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef je ons toestemming om de incasso uit te voeren.

Aanhef

De impact van uw donatie

Dankzij de steun van onze donateurs maken we vanuit Nederland jaarlijks het verschil in het leven van meer dan 200.000 kinderen, jongeren en ouders. Door middel van onze programma’s gericht op familieversterking en noodhulp. Met uw hulp kunnen we écht een verschil maken. Help mee en geef kinderen een toekomst, geef ze een sterke en liefdevolle familie. Geef aan een goed doel.

  • Familieversterking: 18.200 kinderen, jongeren en ouders
  • Simba Familiezorg: 85 kinderen, ouders en gezinshuishoudens
  • Alternatieve zorg: 1.400 kinderen
  • Jeugdwerkgelegenheid: 3.200 jongeren
  • Noodhulp: 194.900 kinderen, jongeren en ouders.

Hoe kan ik geven aan SOS Kinderdorpen?

Wilt u graag iets geven aan een goed doel dat zich inzet voor kinderen? Bekijk de manieren van geven aan SOS Kinderdorpen.

Donateur worden

Samen met onze donateurs zorgen we er structureel voor dat kinderen weer een toekomst krijgen. Kwetsbare families hebben het door droogte, klimaatverandering, oorlog en hoge voedselprijzen zwaarder dan ooit. Met uw hulp als donateur maken we jaarlijks het verschil in het leven van tienduizenden kinderen, jongeren en ouders. 

Belastingvrij schenken

SOS Kinderdorpen beschikt over het ANBI keurmerk, waardoor u kunt doneren met belastingvoordeel. Giften kunt u aftrekken in uw belastingaangifte inkomensbelasting. Hoeveel dit is, is afhankelijk van het soort gift dat u doet.

Steun het noodhulpfonds

Miljoenen kinderen wereldwijd leven dagelijks in een crisissituatie. Beroofd van hun rechten op veiligheid, bescherming, voeding, gezondheidszorg, onderwijs en het simpele recht om kind te zijn. In tijden van oorlog, conflicten en natuurrampen zijn kinderen het meest kwetsbaar en hebben zij de bescherming en zorg van een familie het hardst nodig. Met onze infrastructuur, samenwerking met lokale partners en jarenlange ervaring kunnen wij op effectieve wijze noodhulpprogramma’s opzetten om snel en efficiënt hulp te bieden aan kinderen en families in nood. Klik hier om te geven aan ons noodhulpfonds.

Kom in actie

Kom alleen, samen met uw collega’s of kinderen in actie voor SOS! Zamel geld in met lege flessen of een sportieve prestatie. Of vier uw verjaardag voor SOS kinderen. Wij moedigen u aan om iets te doen waar u blij van wordt. U kunt eenvoudig uw eigen actie starten, of aansluiten bij bestaande acties. Kom ook in actie voor kinderen en bekijk ons actieplatform.

Geef als bedrijf of stichting

Als bedrijf of stichting kunt u kiezen voor samenwerking met een goed doel om invulling te geven aan maatschappelijk ondernemerschap. Samenwerken met SOS Kinderdorpen is meer dan alleen een donatie. Wij zijn ervan overtuigd dat de kracht en dynamiek van het bedrijfsleven helpt om een kansrijke toekomst te bouwen voor kinderen. Lees hier meer over de voordelen van een samenwerking. Bekijk hier de mogelijkheden om met uw bedrijf te geven aan SOS Kinderdorpen.

Nalaten aan SOS Kinderdorpen

Een liefdevol thuis voor ieder kind: Iets mooiers kunt u niet nalaten. Er is een groeiende groep mensen die SOS Kinderdorpen in hun testament opnemen. Wilt u ook iets nalaten aan kinderen die dit hard nodig hebben? SOS Kinderdorpen is er voor ieder kind, zowel nu als in de toekomst. Lees hoe u een blijvend verschil kunt maken.

 

Waarom doneren aan SOS Kinderdorpen kinderen helpt

Er zijn verschillende redenen waarom een kind of familie in een programma van SOS Kinderdorpen terecht komt. Vaak is een kind er (grotendeels) alleen voor komen te staan door oorlog, armoede, hongersnood, kinderarbeid, verwaarlozing, natuurrampen, kindermisbruik of –mishandeling, of een combinatie van deze problemen. Hier komt SOS Kinderdorpen in actie. Wij geloven in de kracht van familie, en zetten ons in 138 landen in om te voorkomen dan kinderen er alleen voor komen te staan. Dit doen we onder andere door families te versterken met onze familieversterkende programma’s. Want met een sterke en liefdevolle familie hebben kinderen een veel grotere kans op een mooie toekomst. 

Blij kinderen uit SOS Kinderdorpen programma

Ambassadeur Edson da Graça

“Tijdens familiebezoeken op Kaapverdië heb ik zoveel straatkinderen gezien die geen kind kunnen zijn, die geen familie hebben, niet gezien worden en geen kansen krijgen aangereikt. Ik vind dat moeilijk te verteren en vind dat we als wereld met z’n allen moeten kijken hoe we kinderen een betere toekomst geven.” – Edson da Graça, ambassadeur van SOS Kinderdorpen sinds 2022.

Wat doet SOS Kinderdorpen?

Er bestaan meerdere goede doelen die zich inzetten voor kinderen. Wat maakt SOS Kinderdorpen uniek?

SOS Kinderdorpen gelooft in de kracht van familie. We ondersteunen kinderen in hun eigen familie of nemen ze op in een SOS familie als ze niet bij hun eigen familie kunnen opgroeien, zodat ze verzekerd zijn van aandacht, voeding, scholing en liefde.

Waarom zijn wij er?

Als kind heb je iemand nodig die jou echt ziet, iemand die je door dik en dun steunt, wat er ook gebeurt. Wanneer kinderen zonder ouderlijke zorg opgroeien, missen ze de steun die hard nodig is om zich voor te bereiden op de toekomst. Hierdoor ontstaat een vicieuze cirkel die zich vaak generatie op generatie herhaalt. SOS Kinderdorpen reikt families de handvatten om deze cirkel te doorbreken.

Voor wie zijn wij er?

Naar schatting groeien 220 miljoen kinderen op zonder één of beide ouders, of lopen het risico deze zorg te verliezen. Deze kinderen zijn kwetsbaar, omdat zij de mensen hebben verloren of dreigen te verliezen die verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van hun veiligheid, het nemen van beslissingen namens hen, en die hun ontwikkeling naar volwassenheid ondersteunen. Dit zorgt voor een vergrote kans op schending van hun kinderrechten.

Kinderen van wie het recht op een liefdevolle familie ontnomen wordt, ervaren blijvende schade aan hun fysieke, mentale, emotionele welzijn en ontwikkeling. Hoe jonger de kinderen zijn, hoe groter vaak de schade. SOS Kinderdorpen zet zich in om deze schade te voorkomen en beperken. 

Wat doen we dan precies?

Bij SOS Kinderdorpen zetten we alles op alles om elk kind te laten opgroeien in een sterke familie en met een stevig vangnet. Met dat doel voor ogen werken lokale teams aan het versterken van families, zodat ze bij elkaar kunnen blijven. Als het niet in het belang is van het kind om bij de eigen familie te blijven wonen, bieden we gerichte kwaliteitszorg en ondersteuning, aangepast op de specifieke behoeften van het kind. Daarnaast komen we op voor de rechten van kinderen.

Hoe doen we dat?

We geloven in een holistische aanpak van onze programma’s. In al onze programma’s, familieversterking, alternatieve zorg, jeugdontwikkeling, noodhulp en advocacy, staan kinderen, jongeren en families centraal. We zorgen ervoor dat zij de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, van wieg tot werk.

In samenwerking met maatschappelijke organisaties en overheden, werkt SOS Kinderdorpen aan het aanpakken van onderliggende oorzaken van onnodige familiebreuken, en doorbreken we de cyclus van armoede en kwetsbaarheid. Onze programma’s en diensten passen we aan op verschillende individuen, culturen en contexten. Samen met overheden, bedrijven, instellingen en donateurs maken we het verschil in de levens van miljoenen kinderen, jongeren en hun families. 

Geef kinderen een veilig thuis

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.