Een liefdevol thuis voor ieder kind: Iets mooiers kunt u niet nalaten

Wilt u, na familie en vrienden, een gift nalaten aan SOS Kinderdorpen? Dit waarderen wij enorm. Wij zorgen ervoor dat uw nalatenschap goed terecht komt. SOS Kinderdorpen hoeft als goed doel geen belasting te betalen over uw schenking. Dus of het nu om een groot of een klein bedrag gaat, uw totale gift komt ten goede aan de kinderen.

Goed doel in uw testament

Met uw hulp geven we kinderen die geen familie meer hebben of niet meer bij hun familie kunnen wonen een nieuwe familie in een SOS kinderdorp. In de omgeving van het kinderdorp steunen we kwetsbare families om te voorkomen dat kinderen in de steek worden gelaten. Alle kinderen krijgen liefde, aandacht, zorg en onderwijs. U kunt hier op een bijzondere manier aan bijdragen door SOS Kinderdorpen als goed doel op te nemen in uw testament.

Als u kinderen een familie geeft, heeft dit een groot effect. Een kind dat opgroeit in een liefdevolle familie, gaat vaker naar school en heeft meer kans op een goede baan. Het geeft deze kansen later ook door aan zijn of haar eigen kinderen. Daarmee werkt het effect van uw gift generaties lang door.

Wist u dat…

  • SOS Kinderdorpen als goed doel is vrijgesteld van erfbelasting. SOS Kinderdorpen heeft ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) waardoor gelden die aan ons worden nagelaten volledig ten goede komen aan ons werk.
  • We jaarlijks één op de vijf SOS kinderen een liefdevol thuis kunnen geven dankzij de nalatenschappen van Nederlandse donateurs.

 

SOS Kinderdorpen benoemd in uw testament

De volgende gegevens kunt u meenemen naar uw notaris: Stichting Nederlandse Vrienden der SOS Kinderdorpen, gevestigd te Amsterdam, Maassluisstraat 2 (1062 GD), ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41197577. Rekeningnummer: NL40INGB0000234234.

Brochure over nalaten aan SOS Kinderdorpen

Wilt u meer weten over het opnemen van SOS in uw testament? Vraag onze brochure “Geef uw familieliefde door, iets mooiers kunt u niet nalaten” aan.

Persoonlijk contact over nalaten aan SOS Kinderdorpen

Heeft u vragen over het opnemen van SOS Kinderdorpen in uw testament? Ik nodig u van harte uit om contact met mij op te nemen voor advies of een persoonlijk gesprek.

Elke schenking, klein of groot, is van onschatbare waarde voor een beter leven van kinderen. Ieder jaar kunnen we door de inkomsten uit nalatenschappen duizenden kinderen een liefdevolle familie geven.

Heeft u SOS Kinderdorpen al in uw testament opgenomen of wilt u persoonlijk contact over uw wensen of ideeën, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Corine Kila via: corine@soskinderdorpen.nl of 020-3032514

Afwikkeling nalatenschappen

Annette Timmermans verzorgt de afwikkeling van nalatenschappen aan SOS Kinderdorpen. “Ik houd me voornamelijk bezig met de (controle op de) afwikkeling van de nalatenschappen waarin SOS Kinderdorpen als erfgenaam of legataris gerechtigd is. Het is een ontzettend bijzondere en persoonlijke manier van schenken. We zijn dan ook zeer dankbaar voor het feit dat mensen SOS Kinderdorpen in hun testament benoemen.

Ik zie het als mijn belangrijkste taak dat de nalatenschap volgens de wens van de donateur wordt afgewikkeld. Mede met de inkomsten uit nalatenschappen kan SOS Kinderdorpen kinderen die het zó nodig hebben helpen en er voor zorgen dat zij in een liefdevolle omgeving kunnen opgroeien. Want familie moet de basis zijn voor ieder kind zoals familie ook mijn basis was en familie mijn basis is.”

Bent u notaris of executeur en heeft u vragen over het opstellen van een testament of de afwikkeling van een nalatenschap dan kunt u contact opnemen met Annette Timmermans, notarieel jurist via 020-5121669 / nalaten@soskinderdorpen.nl

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

SOS Kinderdorpen werkt samen met NuNotariaat. Daar regelt u makkelijk, voordelig (vanaf € 250) en in uw eigen tempo een testament waarin u ons als begunstigde kunt opnemen.

Ontdek hoe het werkt op www.nunotariaat.nl.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.