Nalaten aan SOS Kinderdorpen

Nalaten aan SOS Kinderdorpen

Een liefdevol thuis voor ieder kind: Iets mooiers kunt u niet nalaten

Wilt u, na familie en vrienden, een gift nalaten aan SOS Kinderdorpen? Dit waarderen wij enorm. Wij zorgen ervoor dat uw nalatenschap goed terecht komt. SOS Kinderdorpen hoeft als goed doel geen belasting te betalen over uw schenking. Dus of het nu om een groot of een klein bedrag gaat, uw totale gift komt ten goede aan de kinderen.

Goed doel in uw testament

Met uw hulp geven we kinderen die geen familie meer hebben of niet meer bij hun familie kunnen wonen een nieuwe familie in een SOS kinderdorp. In de omgeving van het kinderdorp steunen we kwetsbare families om te voorkomen dat kinderen in de steek worden gelaten. Alle kinderen krijgen liefde, aandacht, zorg en onderwijs. U kunt hier op een bijzondere manier aan bijdragen door SOS Kinderdorpen als goed doel op te nemen in uw testament.

Als u kinderen een familie geeft, heeft dit een groot effect. Een kind dat opgroeit in een liefdevolle familie, gaat vaker naar school en heeft meer kans op een goede baan. Het geeft deze kansen later ook door aan zijn of haar eigen kinderen. Daarmee werkt het effect van uw gift generaties lang door.

Tips van een notaris

Veel mensen zien op tegen het opstellen van hun testament en weten niet hoe dit aan te pakken. Daarom vroegen wij tips van oud-notaris en vriend van SOS Kinderdorpen, Lex van Hengstum. Eerder zamelde hij met de SOS Family Challenge € 6.000,- in voor families in Oeganda. “Om nu zelf te zien hoe geweldig goed de kinderen worden opgevangen en alle kansen voor een betere toekomst krijgen, raakt mij diep.”

TIP 1

Kies hooguit drie goede doelen. “Veel mensen hebben veel goede doelen als erfgenaam. Begrijpelijk, maar het zorgt toch voor versnippering en meer werk en kosten.”

TIP 2

Heb persoonlijk contact met het goede doel. “Mensen voelen vaak een drempel om contact op te nemen met het goede doel. Toch is dit goed omdat het goede doel dan van uw wensen afweet.”

TIP 3

Bespreek wat u in een testament wilt vastleggen. “Neem niet op voorhand een specifiek project op, maar bespreek dat eerst met het desbetreffende goede doel. Het project kan namelijk (snel) afgerond zijn.”

TIP 4

Informeer de executeur.  “In het testament benoemt u een executeur die uw erfenis zal regelen: een familielid, vriend(in), notaris of de instelling aan wie u nalaat. Vertel deze executeur vooraf over praktische zaken, zoals waar sleutels en documenten liggen.”

TIP 5

Laat familie of vrienden de uitvaart regelen. “Zij kunnen uw wensen – bij voorkeur vastgelegd bij een uitvaartverzorger – op een meer persoonlijke manier uitvoeren.”

Notaris Lex van Hengstum

Wist u dat…

  • SOS Kinderdorpen als goed doel is vrijgesteld van erfbelasting. Gelden die aan ons worden nagelaten, komen dus geheel ten goede aan ons werk.
  • We jaarlijks één op de vijf SOS kinderen een liefdevol thuis kunnen geven dankzij de nalatenschappen van Nederlandse donateurs.

 

SOS Kinderdorpen benoemd in uw testament

De volgende gegevens kunt u meenemen naar uw notaris: Stichting Nederlandse Vrienden der SOS Kinderdorpen, gevestigd te Amsterdam, Maassluisstraat 2 (1062 GD), ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41197577. Rekeningnummer: NL40INGB0000234234.

Brochure over nalaten aan SOS Kinderdorpen

Wilt u meer weten over het opnemen van SOS in uw testament? Vraag onze brochure “Een liefdevol thuis voor ieder kind, iets mooiers kunt u niet nalaten” aan.

Persoonlijk contact over nalaten aan SOS Kinderdorpen

Heeft u vragen over het opnemen van SOS Kinderdorpen in uw testament? Ik nodig u van harte uit om contact met mij op te nemen voor advies of een persoonlijk gesprek.

Elke schenking, klein of groot, is van onschatbare waarde voor een beter leven van kinderen. Ieder jaar kunnen we door de inkomsten uit nalatenschappen duizenden kinderen een liefdevolle familie geven.

Heeft u SOS Kinderdorpen al in uw testament opgenomen of wilt u persoonlijk contact over uw wensen of ideeën, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Lisette Fentener van Vlissingen, relatiebeheerder nalatenschappen via 020-303 2543 / lisette@soskinderdorpen.nl

Relatiebeheerder nalatenschappen

Afwikkeling nalatenschappen

Annette Timmermans verzorgt de afwikkeling van nalatenschappen aan SOS Kinderdorpen. “Ik houd me voornamelijk bezig met de (controle op de) afwikkeling van de nalatenschappen waarin SOS Kinderdorpen als erfgenaam of legataris gerechtigd is. Het is een ontzettend bijzondere en persoonlijke manier van schenken. We zijn dan ook zeer dankbaar voor het feit dat mensen SOS Kinderdorpen in hun testament benoemen.

Ik zie het als mijn belangrijkste taak dat de nalatenschap volgens de wens van de donateur wordt afgewikkeld. Mede met de inkomsten uit nalatenschappen kan SOS Kinderdorpen kinderen die het zó nodig hebben helpen en er voor zorgen dat zij in een liefdevolle omgeving kunnen opgroeien. Want familie moet de basis zijn voor ieder kind zoals familie ook mijn basis was en familie mijn basis is.”

Neem voor juridische vragen als bijvoorbeeld over het opstellen van een testament of de afwikkeling van een nalatenschap vrijblijvend contact op met Annette Timmermans, notarieel jurist  via 020 – 512 16 69 / annette@soskinderdorpen.nl

Kandidaat notaris

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

SOS Kinderdorpen werkt samen met NuNotariaat. Daar regelt u makkelijk, voordelig (vanaf € 195) en in uw eigen tempo een testament waarin u ons als begunstigde kunt opnemen.

Ontdek hoe het werkt op www.nunotariaat.nl.

Onze geschiedenis

In 1965 zette mevrouw Meyer-Praxmarer de Nederlandse tak van SOS Kinderdorpen op. Mevrouw Meyer overleed in 2013 op 91-jarige leeftijd en heeft zich al die jaren, geheel belangeloos en met heel haar hart ingezet voor de SOS kinderen.

“Ik heb ervoor gestreden dat kinderen opvang en onderwijs kregen. Want alle kinderen in nood vind ik even belangrijk. In mijn ogen moet ieder mens doen wat hij kan en zijn talenten gebruiken.”

-Yvonne Meyer-Praxmarer

 

Testament nalaten SOS Kinderdorpen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.