Beroepsopleiding

Next economy, SOS Kinderdorpen

De SOS beroepsopleidingen bieden cursussen en stages in handel, nijverheid en verschillende service bedrijfstakken. Afgestemd op de lokale en regionale mogelijkheden op de banenmarkt. Denk daarbij aan banen als automonteur, tapijtmaker, loodgieter, elektrotechniek, landbouw, informatie technologie, commercie en economie.

Ontwikkelen van beroepsvaardigheden

Jongeren uit de SOS kinderdorpen en sociaal beperkte jongeren uit de gemeenschappen krijgen de mogelijkheid om beroepsvaardigheden te ontwikkelen, die ze verder kunnen helpen in hun leven. Vaak werken de opleidingen samen met lokale bedrijven of partners, doen ze onderzoek naar de banenmarkt en geven ze carrière advies. Internationale partners bieden in sommige landen informele opleidingen aan, waarbij medewerkers van het bedrijf als mentor van jongeren uit de SOS Kinderdorpen en het familieversterkend programma verschillende activiteiten voor carrièreontwikkeling organiseren – met concrete resultaten voor de deelnemers.

Erkend diploma

De SOS beroepsopleidingen volgen eenzelfde curriculum en bieden dezelfde praktijkervaringen als andere beroepsopleidingen in het land. De studenten ontvangen bij voldoende een (door de staat erkend) diploma of een certificaat.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.