Rosa, Maya en Odillia

Drie kinderen uit Oeganda, Afrika

Maya (links), Odilia (midden) en Rosa (rechts)

Maya speelt het liefst met de hele kleintjes

Maya (6, links op foto) kwam vijf jaar geleden in het kinderdorp en vindt het hier heerlijk. “Ik houd van het eten hier. Mijn lievelingseten is Posho met notensaus. Zo lekker! Ik houd van mijn moeder, van haar krijg ik vaak snoepjes en ik heb vier broertjes en twee zusjes.” Maya speelt het liefst met de kleintjes die ze regelmatig pap mag voeren. Verder vindt ze het heerlijk om te stoffen en om naar school te gaan. Maya denkt groot: “Ik vind alle vakken leuk, maar ik weet nu al dat ik later dokter word.”

Odilia wordt later, als ze groot is, piloot

Sinds drie jaar woont Odilia van acht jaar oud (midden op foto), in het kinderdorp, waar ze het erg fijn vindt. “Hier kan ik tv kijken. Vooral tekenfilms vind ik leuk. Ik heb vier SOS broers en zusjes. En ik heb nog een tweelingzusje, Rosa, en nog een jongere biologische zus.” Odilia vindt het leuk om te knutselen en om met haar broertjes en zusjes verstoppertje en tikkertje te spelen. Ook school is voor deze dame geen straf. “Ik vind lezen en verhalen schrijven het leukst. Leer ik allemaal van de juf. En later als ik groot ben, word ik piloot.”

Rosa vindt het heerlijk om haar moeder te helpen

Rosa (8, rechts op foto) woont ook sinds drie jaar in het kinderdorp. Hier heeft ze een lieve SOS moeder die voor haar kookt en samen met haar naar tekenfilmseries kijkt. Ze zou het nog veel leuker vinden als haar beste vriendin Norah ook bij haar mocht komen wonen. Ze heeft een tweelingzus, Odilia, vier SOS zussen en twee SOS broers. Rosa houdt ervan om met haar vriendjes te spelen. Wel het liefst dichtbij huis. Haar favoriete spelletje is verstoppertje spelen. Verder vindt ze het ook leuk om haar moeder te helpen met klusjes. Op school gaat het hartstikke goed, Rosa doet altijd met veel plezier haar huiswerk. Later wil ze verpleegster worden, zodat ze voor haar moeder kan zorgen.

Geef kinderen een liefdevol thuis

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.