Op bezoek bij papa

“Niemand wil dat zijn familie wordt opgebroken. Elk gezinshoofd wil zijn kind bij zich hebben. Maar de situatie laat het nu niet toe.” Aan het woord is Frederico da Silva, de vader van Matilde (10). Ze was 2,5 jaar toen haar moeder plotseling overleed. “Ik stond er opeens alleen voor. We wonen bij mijn zus in huis, met al de kinderen, maar er is weinig geld.  Soms heb ik een opdracht, ik ben schilder, en dan verdien ik wat. Soms kan ik een klusje doen op het land. Maar het is niet genoeg, ik kan haar niet goed opvoeden.”

Matilde op familiebezoek bij haar vader
Matilde op bezoek bij haar vader en stiefmoeder

Matildes vader is inmiddels hertrouwt. “Hoe moeilijk het ook is, het voelt goed dat zij in het kinderdorp is. Als ik op bezoek ga, zie ik hoe ze is gegroeid, wat ze heeft geleerd. Alles wat ze daar heeft, kan ik haar niet bieden. Als ze op bezoek komt, dan neemt zij ‘kennis’ mee. Ze is een positief voorbeeld voor haar neven en nichten, voor haar halfzus.”

Hoop op familiehereniging

Ook Matilde vindt het leuk om haar familie te bezoeken. “Ik ben blij mijn vader te zien, om te spelen met mijn nichten en neven. Maar ik ben altijd ook blij om weer naar huis te gaan, naar mijn SOS moeder Maria.”

“Matilde is sterk, haar gedrag zo goed”, zegt haar vader met trots in zijn stem. “Ik hoop dat ze dat meeneemt en uitbouwt. Dat ze een baan vindt en daarmee onafhankelijk kan zijn en blijven, ook als ze trouwt. Zodat ze op kan staan tegen haar man, zelfstandig is, maar natuurlijk wel respectvol. En ik hoop dat onze familie dan weer samen kan zijn.”

Help kwetsbare families

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.