Jongeren creëren hun eigen toekomstige banen

The Next Economy gaat de uitdaging aan

Jeugdwerkeloosheid is één van de meest urgente uitdagingen in Afrika. Volgens de Wereldbank vormen jongeren 60 procent van het totaal aantal werklozen in Afrika. En de komende decennia gaan jaarlijks tussen de 15 en 20 miljoen jongeren de arbeidsmarkt betreden. Een uitdaging die SOS Kinderdorpen, onder meer met The Next Economy, aangaat om jongeren te ondersteunen op weg naar onafhankelijkheid.

Zelfstandig worden, een opleiding volgen en een fatsoenlijke baan vinden: het is een uitdaging voor elke jongere wereldwijd. Maar voor jongeren uit kwetsbare families of die uit de familiegerichte zorg komen, is het extra uitdagend. En dan hebben we het nog niet over de obstakels die de coronapandemie creëert. SOS Kinderdorpen zet zich actief voor deze jongeren in, zodat zij dezelfde kansen hebben op het opdoen van relevante kennis en ervaring en het vinden van een baan. Vanuit de kracht van familie, want zij spelen een belangrijke rol in het ondersteunen en betrekken van jongeren in de transitie van opleiding naar werk.

‘Ik ben een trotse zakenvrouw’

In onderstaande video vertellen verschillende deelnemers van het jeugdwerkgelegenheidsprogramma The Next Economy over vaardigheden die ze hebben opgedaan – zowel op werk- als persoonlijk vlak en hoe ze hun kansen op een baan of als ondernemer nu zien.

problematiek jeugdwerkgelegenheid in tekst op beeld

Steun het werk van SOS Kinderdorpen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.