Het verhaal van Eniola

“Als je nooit begint, kom je nergens.”

Jeugdwerkgelegenheid The Next Economy PortretEniola

De 28-jarige Eniola uit Nigeria is afgestudeerd accountant, maar viel na haar studie in een zwart gat. “Ik had mijn opleiding met prachtige cijfers afgerond, maar ik kon toch geen werk vinden. Je hebt een netwerk nodig om ergens binnen te komen, en vaak weet je niet waar je moet beginnen met zoeken. Ik wist dat ook niet.”

Uiteindelijk stuitte ze op The Next Economy. Ze werd toegelaten tot het programma en gekoppeld aan coach
Tojosi, die haar hielp de juiste vaardigheden te ontwikkelen om een stageplaats te vinden. Eniola doet nu werkervaring op bij Hilton Hotels op de afdeling accountancy, maar de weg ernaartoe was niet makkelijk. Ze startte er in de horeca en als afgestudeerd accountant had ze eerst haar bedenkingen. “Ik vond dat in het begin wel moeilijk. Want zeg nou eerlijk, wat doet een accountant in de keuken? Maar, een Nigeriaans gezegde luidt: als je honderd man wilt helpen, moet je met één iemand beginnen. Dus ik ben aan de slag gegaan, want als je nooit begint, kom je nergens.”

Vaste aanstelling

De inzet van Eniola werd beloond, want na een paar maanden heeft ze de stap naar de afdeling accountancy
kunnen maken. Haar toekomst ziet er positief uit: het Hilton is zeer te spreken over haar kwaliteiten en een vaste aanstelling ligt in het verschiet. “Dit is waar ik het voor heb gedaan”, vertelt Eniola. Maar terwijl de tranen opwellen in haar ogen vervolgt ze: “Wat me nog steeds wel raakt, is dat ik het geluk had om werk te vinden, maar elke dag zie hoe mijn familieleden met de gevolgen van werkloosheid kampen. Ik probeer ze zo goed mogelijk bij te staan, maar het besef dat het nooit genoeg is doet pijn. The Next Economy werkt, maar jeugdwerkgelegenheid moet ook prioriteit worden bij de overheid.”

Bewerking op tekst Anneroos Dijkstra voor OneWorld

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.