Het verhaal van Mouna

Verwaarloosd en helemaal alleen

Ken je Mouna nog? We leerden haar kennen toen ze 2 jaar was en helemaal alleen op straat leefde. Nadat ze eenmaal een liefdevol thuis bij een SOS familie in het kinderdorp kreeg, is ze opgebloeid en heeft ze zich goed ontwikkeld. Kijk mee wat de impact van familieliefde is: Mouna is hier het levende bewijs van.

Mouna-en-haar-sos-moeder

Mouna is inmiddels twaalf jaar oud.

Inmiddels is Mouna alweer jaren in het SOS kinderdorp en 12 jaar oud. Ze is een vrolijke en sociale meid, die het naar haar zin heeft in het kinderdorp. Hoewel ze sommige dingen ook behoorlijk ‘boring’ vindt. Opruimen bijvoorbeeld. Haar moeder helpen met koken vindt ze dan wel weer erg leuk. Het laat zien dat kinderen in kinderdorpen zijn als elk kind in die leeftijd: een beetje tegendraads en bezig een eigen willetje te ontwikkelen. 

Mouna heeft vijf broers en twee zussen. Nancy is niet alleen haar zus, maar ook haar beste vriendin. Net als Sunny, haar schoolvriendinnetje. “We hebben samen heel veel lol, moeten om hetzelfde lachen. En we kletsen het liefst de hele dag. Ik speel heel veel met haar, en touwtje springen vinden we het leukst. Als ik boos of verdrietig ben, dan kan ik altijd bij Sunny terecht.”

Ontwikkeld
Ook op school gaat het goed. Haar moeder Alice vertelt: “Ze hoort bij de besten van haar klas. Ze is echt een intelligent meisje, dat niet bang is om zichzelf uit te spreken over zaken.” 

Mouna: “Mijn favoriete vakken zijn Engels en (sociale) wetenschap. Wiskunde vind ik niet zo leuk. Ik wil nog steeds graag verpleegster worden. Of lerares. Nou ja, ik weet het toch nog niet helemaal zeker.”

Help kinderen zoals Mouna!

Geef een kind een familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.