Topmodel Marjan Jonkman nieuwe SOS Kinderdorpen ambassadeur

In 2018 bezocht Marjan als kersverse ambassadeur voor het eerst de programma’s van SOS Kinderdorpen. Het bezoek maakte indruk.

Andere wereld

Marjan: “Tijdens de reis in Oeganda maakte het veel indruk op me dat mensen die niet veel hebben, het toch voor elkaar krijgen hun leven te leiden. Ik heb kinderen daar niet zien huilen of horen klagen, ze blijven lachen. Terwijl hun leven zo zwaar is. Het is een andere wereld. Zo ontmoette ik een moeder die in haar eentje voor haar zes zieke kinderen zorgt. Met hulp van SOS heeft ze een leven kunnen opbouwen. En hoe! Ze heeft uiteindelijk van haar eigen spaargeld een huis laten bouwen, met een apart gebouwtje voor de wc en douche! In het kinderdorp krijgen kinderen die niemand meer hebben, een tweede kans. Het was heel mooi om te zien dat een jongen die als wees in het kinderdorp kwam, nu is uitgegroeid tot één van de chefs in het beste hotel van Oeganda”

Bijdrage leveren

Marjan kijkt uit naar haar rol als ambassadeur. “Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren door aan een grotere groep en ook vooral aan mijn generatiegenoten duidelijk te maken wat SOS doet voor kinderen en wat ze doen voor kwetsbare families en voor jongeren. Dat we met z’n allen een verschil kunnen maken en dat ook moeten doen door SOS Kinderdorpen te steunen. Als student steunde ik SOS Kinderdorpen al – ik ben kindsponsor. Hoe mooi is het dat ik nu ambassadeur mag zijn?”

Lopen in Ghana

Marjan Jonkman doet samen met haar broer en zus mee aan The Hike. Op die manier zet de familie Jonkman zich in voor kinderen in Ghana die het moeten stellen zonder veilige en liefdevolle familie. Marjan: “Wij zijn opgegroeid in een liefdevol nest. Mijn ouders en broer en zus zijn echt mijn fundament, ik kan op hen terugvallen. Elk kind zou dat moeten hebben. Het geeft namelijk vertrouwen om de wereld te ontdekken en je dromen na te jagen. Super dat ik nu samen met mijn zus en broertje iets kan doen om het werk van SOS Kinderdorpen te steunen”.

Wil jij, net als Marjan Jonkman, ook meedoen aan The Hike Ghana? Kijk dan op ons actieplatform voor meer informatie.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.