Situatie Oekraïne 15 maart 2022

Laatste ontwikkelingen

De noodhulp die onze medewerkers in Oekraïne en de omringende landen verrichten gaat onverminderd door. In Oekraïne, maar ook aan de Poolse grens waar de collega’s Oekraïense vluchtelingen opvangen en voorzien van eten, drinken en hygiëneproducten. 

Hieronder een korte, laatste update:

In Oekraïne

  • In samenwerking met twee lokale partnerorganisaties, heeft SOS Kinderdorpen 60.000 gevluchte Oekraïners ondersteund met evacueren, voedsel, non-foodartikelen, water, hygiënepakketten en met onderdak.
  • Ongeveer 200 gezinnen uit onze programma’s in de regio Luhansk ontvingen basisondersteuning in de vorm van vouchers voor water, voedsel- en hygiëneproducten. Deze week krijgen naar verwachting nog eens 1.000 gezinnen deze hulp.

In Polen:

  • Bij de evacuatie van kinderen uit residentiële instellingen, controleert de Poolse regering de juridische status van alle kinderen die Polen binnenkomen dubbel en neemt maatregelen tegen mensenhandel. Het centrale doorvoerpunt voor geëvacueerde kinderen uit residentiële instellingen is in Stalowa Wola. Kinderen verblijven daar maximaal drie dagen en worden dan opgevangen in verschillende gespecialiseerde voorzieningen in Polen. De Poolse overheid heeft een speciale database opgezet voor de registratie en follow-up van alle kinderen uit residentiële instellingen die Polen binnenkomen en worden opgevangen. 
  • De Poolse regering geeft extra steun aan niet-begeleide minderjarigen aan de grens.

***

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Help de kinderen in Oekraïne

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.