Situatie in Oekraïne 24-02-2022

De situatie in Oekraïne is momenteel zeer zorgelijk vanwege de Russische invasie. In de stad Stanytsia Luhanska zijn massale beschietingen gemeld in. Het lokale kantoor van SOS Kinderdorpen Oekraïne in deze stad is sinds 17 februari gesloten en een deel van het personeel is verhuisd. Tot nu toe zijn er geen slachtoffers bekend onder de kinderen, ouders en medewerkers van de programma’s van SOS Kinderdorpen.

De kinderen en collega’s uit het SOS Kinderdorp Brovary hebben gedurende bombardementen in de regio van het dorp tijdelijk hun toevlucht in een schuilkelder gezocht. Allen zijn ongedeerd. Op dit moment wordt er hevig gevochten in Starobilsk, in het oosten van Oekraïne, vlakbij programma’s van SOS Kinderdorpen Oekraïne.

Serhii Lukashov, nationaal directeur van SOS Kinderdorpen in Oekraïne: “We voelen ons allemaal hulpeloos en we willen allemaal dat de oorlog stopt. Onze prioriteit is om zoveel mogelijk kinderen te beschermen. Ik sta in nauw contact met SOS Kinderdorpen in Rusland en Wit-Rusland. Samen staan we aan dezelfde kant – de kant van kinderen. We zullen ons werk voortzetten om kinderen te beschermen tegen de verschrikkingen van oorlog.”

We staan allemaal aan dezelfde kant – de kant van kinderen

Serhii Lukashov – directeur SOS Kinderdorpen Oekraïne

De situatie verandert snel. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen wij dit direct delen. Het landelijke kantoor van SOS Kinderdorpen Oekraïne werkt met beperkte capaciteit, maar is nog functioneel. De 99 kinderen en pleegouders die op 16 en 18 februari al naar West-Oekraïne zijn verhuisd, zijn veilig en ongedeerd.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.