Coronavirus-update: Bescherming van kinderen wereldwijd

AMSTERDAM – De snelle verspreiding van het COVID-19 virus heeft ertoe geleid dat SOS Kinderdorpen stappen heeft ondernomen om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van de kinderen en jongeren in de kinderdorpen en jeugdprogramma’s, als ook van onze medewerkers wereldwijd.

SOS Kinderdorpen is actief in 136 landen en gebieden en biedt wereldwijde en regionale richtlijnen over het virus op basis van de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Onze lokale collega’s volgen ook de aanbevelingen van hun nationale gezondheidsautoriteiten om maatregelen te definiëren en te nemen, om kinderen in onze zorg, als ook onze collega’s, het beste te beschermen.

Uit voorzorg verblijven kinderen en medewerkers in sommige risicolanden in de kinderdorpen en zijn bezoeken van mensen buiten de kinderdorpen en andere voorzieningen beperkt. In alle landen is er bij de medewerkers op aangedrongen om noodplannen voor hun programma’s en faciliteiten te ontwikkelen en op te stellen.

Op het kantoor van SOS Kinderdorpen in Amsterdam handelen we conform de richtlijnen van het RIVM, en werken we zoveel mogelijk thuis. We zijn en blijven bereikbaar via telefoon op 020 – 303 2500 en per mail op info@soskinderdorpen.nl.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Bescherm kwetsbare families!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.