Het nieuwe SOS Magazine is uit!

SOS Kinderdorpen brengt twee keer per jaar het SOS Familie magazine speciaal voor donateurs, als dank voor hun steun. Met het SOS Familie magazine geven we de lezer een kijkje in de wereld van SOS Kinderdorpen.

In deze editie van ons magazine

Inflatie: de zoveelste klap in Afrika
De oorlog in Oekraïne is de zoveelste harde klap voor miljoenen mensen in Afrika. Hongersnood ligt op de loer en zoals altijd betalen de meest kwetsbare kinderen de hoogste prijs. SOS moeder Comfort uit Ghana vertelt dat haar dagelijkse boodschappen met het uur duurder worden, en dat dit direct effect heeft op haar kinderen waar zij op dit moment voor zorgt. Lees meer over de onzekere economische situatie in Ghana en welke effecten dat op SOS Kinderdorpen heeft.

Donateurs maken het verschil
We zien dat de hulp aan Oekraïense kinderen hard nodig blijft. Dankzij de steun van onze donateurs konden we onze pleegzorg, familieversterkende en noodhulpprogramma’s in Oekraïne voorzetten. Daarnaast evacueerden we SOS families uit gevaarlijke gebieden. Op dit moment keren er steeds meer families terug naar Oekraïne, en ook daar ondersteunen we deze gezinnen. Meer weten over hoe donateurs het verschil maken in Oekraïne? Lees hier meer.

De stille ramp
In de Hoorn van Afrika voltrekt zich een afschuwelijke crisis. De bevolking kampt er na drie mislukte regenseizoenen met grote droogte. Dit leidt tot extreme hongersnood: 5,7 miljoen kinderen zijn ondervoed. Geke Kieft, country coördinator in Ethiopië, vertelt over de dagelijkse gevolgen van deze droogte voor de mensen daar maar ook wat dit met haar persoonlijk doet. Lees hier het hele interview met Geke over deze stille ramp.

Meer lezen

Meer verhalen lezen? Lees het laatste SOS Familie magazine hier.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.