Zegeningen voor de familie

Tadele Ferede en zijn vrouw, Bogalech Bosen, wilden dolgraag ouders worden. Omdat dat niet lukte, besloten ze een pleegkind te adopteren.

Het Ethiopische echtpaar registreerde zich bij het Bureau voor Kinderwelzijn en kwam zo in contact met de welzijnwerkers van SOS Kinderdorpen in Jimma. Zij screenden het stel zorgvuldig en besloten dat Tadele en Bogalech geschikt waren om te adopteren. Vervolgens werden ze voorbereid op de komst van hun adoptiekind. Niet lang daarna ontvingen ze bericht dat een moeder haar baby had achtergelaten in een lokaal ziekenhuis. Tadele: “Een ellendige situatie, maar wat waren we blij met onze zoon. We noemden hem Zalelem, wat ‘zegeningen voor de familie’ betekent.”

Voortdurend gesteund door SOS

SOS Kinderdorpen ondersteunt het gezin doorlopend. Zo krijgen de adoptieouders opvoedles en ontvangen ze een uitkering voor eten en gezondheidszorg. Een SOS hulpverlener en een SOS tante komen regelmatig op bezoek om het gezin te begeleiden. Tadele zegt dat deze bezoeken hem en zijn vrouw hebben geholpen Zelalem, inmiddels drie jaar oud, goed op te voeden. “De SOS tante deelt haar kennis over hoe je voor een kind zorgt en hem gezond houdt. Haar lessen nemen we uiteraard ter harte. Ik wil mijn zoon alles geven wat hij nodig heeft.”

Met het oog op de toekomst

Aan de muur van de woonkamer hangt een poster met het Engelse alfabet. Tadele: “Ik wil ervoor zorgen dat Zelalem een goede opleiding kan volgen, zodat hij later een goede baan vindt, zijn gezin kan onderhouden en een rol voor zijn land kan spelen. Verder willen we hem veiligheid, liefde en aandacht geven. Als ik mijn zoon zie, ben ik zo blij. Wanneer ik thuiskom van mijn werk als tuinman en hij begroet me, heb ik het gevoel dat ik een vader ben en dat maakt me heel gelukkig.”

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.