Crisisopvang kan bijvoorbeeld nodig zijn als de druk van de zorg voor een kind met speciale behoeften ouders tijdelijk boven het hoofd groeit. Soms is de thuissituatie acuut onveilig en moet crisisopvang voor kinderen worden geregeld in tijdelijke, veilige SOS transithuizen. Daar krijgen ze zorg van SOS moeders en SOS sociaal werkers, totdat ze weer veilig terug kunnen naar hun familie. Mocht dat niet meer kunnen, dan bieden we kinderen permanente alternatieve familiegerichte zorg; bijvoorbeeld in een SOS familie.

Ondersteuning in de pleegzorg

Naast opvang in een SOS familie, biedt SOS Kinderdorpen in steeds meer landen ook ondersteuning in de (reguliere) pleegzorg. In samenwerking met lokale autoriteiten en de relevante ministeries helpen we de kwaliteit van en toegang tot pleegzorg te verhogen. Zo kunnen we nog meer kinderen helpen die ouderlijke zorg moeten missen.

Tadele Ferede en zijn vrouw Bogalech Bosen zijn ouders die wij ondersteunen bij de opvoeding van hun zoon Zalelem. Lees hier hun verhaal!

In 2018 hebben we in totaal 3.900 kinderen in 41 programma’s gesteund via onze transithuizen en door onze bijdrage aan pleegzorg.

Het verhaal van David

David werd gevonden in een openbaar toilet, als baby van nog geen 2 maanden oud. Zijn verhaal bij SOS Kinderdorpen begon in het SOS transithuis in Yamoussoukro, Ivoorkust.

Lees hoe het nu met David gaat.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.