Zorg voor elkaars mentale welzijn

Theresa Ngigi – expert en auteur op het gebied van kindertrauma – geeft haar advies over de impact van corona op de mentale gesteldheid van kinderen.

Bekijk het opiniestuk van Theresa
Oba en zijn broers steunen elkaar

Nieuwe realiteit in het onderwijs

“Een derde van de kinderen en jongeren wereldwijd werd al digitaal uitgesloten nog voordat de pandemie begon.”

In een tijd van het jaar waarin kinderen zich normaal gesproken voorbereiden om weer naar school te gaan, heeft de coronapandemie een nieuwe realiteit in het onderwijs gecreëerd: Online onderwijs. En dat betekent voor miljoenen kinderen dat ze nog verder achterop raken.

Lees meer
Tigist volgt onderwijs via de radio

Wat heeft jouw donatie betekend?

“Met de giften van onze donateurs steunden we 18 kinderdorpen, 14 familieversterkende programma’s, 7 noodhulp programma’s en 9 onderwijs- en jeugdwerkgelegenheid projecten.”

In het SOS Kinderdorpen Jaarverslag 2019 laten we zien hoe we samen met jou, onze donateurs en relaties, op duurzame wijze het verschil hebben gemaakt in de levens van kinderen, jongeren en ouders wereldwijd. In het jaarverslag kun je meer lezen over het verschil dat we hebben gemaakt in de levens van 119.000 kinderen, jongeren en ouders.

Lees meer in ons jaarverslag 2019
Moeder en dochter

SOS Kinderdorpen

Wij zorgen dat kinderen – ongeacht hun nationaliteit, geloof of huidskleur – in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. Dat doen we door kwetsbare families te versterken in de zorg en opvoeding van hun kinderen. En door kinderen zonder familie een nieuw thuis te geven binnen een SOS familie in een van onze kinderdorpen.

Lees meer
Lachende kindereen, Zuid-Afrika, SOS Kinderdorpen
kaart

Waar zijn wij actief?

SOS Kinderdorpen is een goed doel dat hulp biedt aan kwetsbare kinderen in 136 landen en gebieden. Ontvangen giften van donateurs in Nederland besteden we in 12 landen waar SOS Kinderdorpen actief is.

Bekijk de interactieve kaart

Geef kinderen een liefdevol thuis

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.