Wat doet SOS

Elk kind heeft familie nodig. 
Daarom zorgen wij ervoor dat kinderen in een liefdevolle familie kunnen opgroeien. Door kwetsbare families te ondersteunen om te voorkomen dat hun kinderen er alleen voor komen te staan. En door kinderen zonder familie een nieuw thuis te geven in een SOS familie.

Een veilig thuis bij de eigen familie

De beste plek voor een kind om op te groeien, is bij zijn biologische familie. Om te voorkomen dat kinderen in kwetsbare families worden verwaarloosd of verlaten, ondersteunen wij deze families bij de zorg voor en bescherming van hun kinderen.

Kwetsbare families illustratie

Lees hoe wij families versterken

SOS Kinderdorpen elk kind een familieEen veilig thuis in een SOS familie

Kinderen zonder ouders of veilig thuis, kunnen we op verschillende manieren liefdevol opvangen en voor zorgen: in familiehuizen in een kinderdorp of de gemeenschap, tijdelijke veilige transithuizen of in pleeggezinnen.

Lees hoe wij deze kinderen helpen

Onderwijs, gezondheidszorg en sociale hulp 

Wat er nog meer nodig is

Voor de ontwikkeling van kinderen zijn naast familiezorg ook andere vormen van zorg van essentieel belang. Zoals onderwijs, gezondheidzorg en (psycho)sociale hulp.

Noodhulp

In crisissituaties, oorlog en rampen, hebben kinderen behoefte aan onmiddellijke en specifieke bescherming en intensieve zorg. Alhoewel wij ons focussen op lange termijn ontwikkeling, kunnen wij vanuit onze bestaande faciliteiten en programma’s zorgen voor noodhulp.

Lees meer over noodhulp

Noodhulp Syrië

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Wat doet SOS pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */