Sanyu kan eindelijk weer naar school en dokter worden

Nadat haar vader het gezin verliet, moest Sanyu vaak werken om haar moeder te helpen om genoeg te verdienen voor het hele gezin. Met de steun van het familieversterkende programma is dat nu niet meer nodig. Sanyu kan naar school, leren voor wat ze wilt worden: dokter.

“Mijn vader heb ik niet goed gekend. Hij verliet mijn moeder, mij en mijn broertjes en zusjes toen ik nog heel jong was. Ik weet niet waarom hij vertrok, maar mijn moeder zegt altijd dat ik te jong ben om ‘die dingen’ te begrijpen,” aldus de 13-jarige Sanyu. Ze groeide dus op zonder vader. “Dat was niet makkelijk. Mijn moeder kon niet alleen voor ons zorgen. Ik ben de oudste, dus ik moest haar helpen om geld bij te verdienen. We werken op boerderijen van andere mensen en verdienden zo meestal genoeg geld. Zo niet, kon ik niet naar school omdat ik extra moest werken. Zo konden mijn broertjes en zusjes tenminste wel naar school.”

Sanyu en haar moeder
Sanyu en haar moeder

Steun voor Sanyu en haar familie

Gelukkig kon het gezin van Sanyu opgenomen worden in het familieversterkende programma van SOS Kinderdorpen. Dit programma ondersteunt families zodat ze niet uit elkaar vallen. Hierbij maken de medewerkers van het programma altijd samen met de familie een persoonlijk ontwikkelingsplan. Het programma ondersteunt families met bijvoorbeeld schoolgeld, schoolmaterialen, subsidies om een bedrijfje te starten en trainingen in bepaalde ambachten en opvoedvaardigheden.

“Nu kan ik ook gewoon naar school en hoef ik niet te werken. Dat maakt mij zo blij!” Sanyu zit nu in de vierde klas van de basisschool. “Ik loop wel achter op mijn leeftijdsgenoten, zij zitten in de zevende klas. Maar dat is niet erg. Ik vind leren leuk dus ik doe mijn best. Afgelopen periode hoorde ik bij de beste 10 van de in totaal 119, leerlingen van mijn jaar. Natuurwetenschap is mijn favoriete vak. Als ik later groot ben wil ik een dokter worden.”

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.