Het verhaal van Malik

Het lemen huis met één kamer dat Malik momenteel deelt met zijn broer, zussen en ouders heeft een gapend gat in de muur dat kou en regen binnenlaat. Het plafond is gemaakt van karton en de lucht is benauwd. Malik deelt zijn bed met zijn ouders, terwijl zijn broer en zussen op een mat op de grond slapen.

Dit was niet het leven dat hun ouders, Anwini en Anamas, voor hun kinderen hadden voorgesteld. Toen ze zes jaar geleden naar Kumasi verhuisden om een cacaoplantage te runnen, waren ze optimistisch over het bouwen van hun eigen huis en het bieden van alle kansen aan hun kinderen die zij op die leeftijd niet hadden gehad. Hun magere verdiensten uit de oogst betekenden echter dat hun huis nooit verder is afgebouwd.

Vader en moeder waren nog maar nauwelijks tieners toen ze van school gingen. De dood van de vader van Anwini betekende dat hij op jonge leeftijd moest werken om zijn moeder te onderhouden en de ouders van Anamas wilden graag dat ze jong trouwden. Malik en zijn drie broers en zus lijken in hun voetsporen te treden. Hoewel onderwijs gratis is in Ghana kunnen ze de verplichte schoolspullen zoals boeken en uniformen niet betalen. “Ik lig de meeste nachten wakker, omdat ik niet in staat ben om goed voor mijn kinderen te zorgen,” zegt Anwini moedeloos.

Familieversterking

Ondersteunen van de ouders is de sleutel tot blijvende verandering. Ons lokale team in Kumasi in Ghana heeft 250 kwetsbare gezinnen in hun gemeenschap geselecteerd voor familieondersteuning. In de komende vijf jaar biedt ons familieversterkende programma, families de vaardigheden en ondersteuning die ze nodig hebben om hun inkomen te vergroten, hun eigen bedrijf te starten en/of hun carrière te ontwikkelen, zodat ze een stabiele toekomst voor hun kinderen kunnen opbouwen.

Door een donatie te doen, geef je kinderen een sterke familie, geef je ze een toekomst.  

Geef kinderen een veilig thuis

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.